26.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μέτρα στήριξης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις εν αναμονή ΔΕΘ

Όπως ανακοίνωσε χτες ο Πρωθυπουργός, άμεσες είναι οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο. Παράλληλα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείο Ανάπτυξης για την ασφαλή μεταφορά ων νεκρών ζώων, σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την πρώτη αρωγή των πληγέντων. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να επισκέπτονται την πλατφόρμα arogi.gov.gr και να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, έτσι ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες αποζωμίωσης για τις πρώτες ανάγκες χωρίς καθυστέρηση.

daniel a 1

Μέτρα στήριξης: Πρώτη αρωγή άμεσα στους δικαιούχους

Οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί είναι τεράστιες μετά από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν άστεγοι, καθώς τα σπίτια τους έχουν πλημμυρίσει μαζί με ολόκληρη την περιουσία τους. Σκοπός της κυβέρνησης είναι η άμεση ανακούφιση των πληγέντων και η κάλυψη των πρώτων βασικών αναγκών τους, πριν ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των ζημιών και χρηματικής αποζημίωσής τους.

daniel c

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα αναλύσει περαιτέρω τα μέτρα στήριξης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε θα παρευρεθεί στη ΔΕΘ μετά την αναμενόμενη ακύρωση της επίσκεψής του εκεί. Μεσολαβεί η συνάντηση στο Στρασβούργο, όπου ο Πρωθυπουργός πρόκειται να ζητήσει σημαντική οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα