23.1 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Market Pass: Δεν περισσεύουν χρήματα για την επέκτασή του

Η κακοκαιρία Daniel έχει προκαλέει τεράστια προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες ζώα πνίγηκαν και περιουσίες καταστράφηκαν. Οι άνθρωποι στις περιοχές της Θεσσαλίας παραμένουν πνιγμένοι στις λάσπες, προσπαθώντας να συνέλθουν από την ανείπωτη καταστροφή που τους βρήκε. Παράλληλα, μια άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση ελλοχεύει με την αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού στις πηγείσες περιοχές.

daniel 1

Market Pass: Πώς το επηρεάζει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός;

Την ίδια στιγμή, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 600 εκατ. ευρώ, καθώς οι πρωτόγνωρες συνθήκες δεν επιτρέπουν αναβολές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δυστυχώς ο Πρωθυπουργός δεν έχει περιθώρια γενναιοδωρίας και επομένως στη ΔΕΘ πρόκειται να είναι φειδωλός. Ανάμεσα στα μέτρα που είχαν “κλειδώσει” ως στήριξη στους πολίτες που βλέπουν την ακρίβεια να συρρικνώνει το εισόδημά τους ήταν και το Market Pass. Όπως είχε διαρρεύσει, θα δινόταν επέκταση του μέτρου τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται πως ξεμακραίνει επικίνδυνα.

kakokairia daniel

 

Υπάρχουν συζητήσεις για το αν πρέπει να επεκταθεί το μέτρο του Market Pass για όσους ζουν στις περιοχές που επηρεάστηκαν από τις φυσικές καταστροφές. Ταυτόχρονα, συζητούν μέσα στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ενός ειδικού τέλους φυσικών καταστροφών. Ευτυχώς, δεν πρόκειται να είναι οριζόντιο τέλος και συνεπώς δεν θα το επωμιστούν όλοι οι πολίτες. Αντιθέτως, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα περιοριστεί στα υπερκέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα