23.1 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλλαντίαση: Ξέσπασμα αλλαντίασης σε εστιατόριο του Μπορντό

Μια γυναίκα πέθανε και 12 άτομα νοσηλεύτηκαν μετά από ξέσπασμα αλλαντίασης σε σαρδέλες που σερβίρεται σε εστιατόριο στη νοτιοδυτική ΓαλλίαΗ αλλαντίαση είναι μια σοβαρή νευρολογική ασθένεια που συνήθως προκαλείται από την κατανάλωση τροφής που δεν έχει συντηρηθεί σωστά. Το εστιατόριο στο Μπορντό είχε διατηρήσει τις σαρδέλες, είπε η υγειονομική αρχή της DGS. Η εθνικότητα της νεκρής γυναίκας, ηλικίας 32 ετών, δεν είχε ακόμη προσδιοριστεί, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση. 

allantiasi

Ένας γιατρός στο νοσοκομείο Pellegrin στο Μπορντό, ο Benjamin Clouzeau, είπε ότι άλλα 12 άτομα εξακολουθούν να λαμβάνουν επείγουσα θεραπεία το πρωί της Τετάρτης. Πέντε από αυτούς ήταν σε αναπνευστική υποστήριξη. Η ομάδα περιελάμβανε Αμερικανούς, Ιρλανδούς και Καναδούς υπηκόους. Ένας Γερμανός υπήκοος ταξίδεψε στο σπίτι για θεραπεία, όπως και ένας κάτοικος της Βαρκελώνης της Ισπανίας, είπε ο γιατρός. Όλοι τους είχαν φάει στο μπαρ κρασιού Tchin Tchin μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου, όταν υπήρχε συνήθως μεγάλος αριθμός τουριστών στην πόλη, που φημίζεται για το κρασί και το φαγητό της. Όλοι έφαγαν σαρδέλες που είχαν αποθηκευτεί από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου σε βάζα, είπε η DGS.

Η αλλαντίαση είναι θανατηφόρος στο 5-10% των περιπτώσεων λόγω μιας τοξίνης που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum , η οποία μπορεί να εμφανιστεί όταν τα διατηρημένα τρόφιμα δεν αποστειρώνονται επαρκώς. Οι αρχές διεξήγαγαν δοκιμές στο εστιατόριο, είπε η DGS, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να αποκλείσει την εμφάνιση περαιτέρω περιπτώσεων αλλαντίασης, η οποία έχει περίοδο επώασης έως και αρκετές ημέρες. Μπορεί να προκαλέσει μυϊκή παράλυση που διαρκεί αρκετές εβδομάδες, με τον πιο άμεσο κίνδυνο να προέρχεται από τους προσβεβλημένους αναπνευστικούς μύες.

alalntiasi

Η τοπική εφημερίδα Sud-Ouest ανέφερε ότι ο εστιάτορας είπε ότι πέταξε έξω μερικά από τα βάζα με σαρδέλες λόγω μιας έντονης μυρωδιάς όταν τα άνοιξε. Αλλά άλλα «εμφανίστηκαν σε καλή κατάσταση και εξυπηρετήθηκαν στους πελάτες», πρόσθεσε.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα