26.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Δάγκειος πυρετός: Το Μπαγκλαντές αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα ρεκόρ με 778 νεκρούς

Το Μπαγκλαντές παλεύει με ένα ξέσπασμα ρεκόρ του δάγκειου πυρετού, με τους ειδικούς να λένε ότι η έλλειψη συντονισμένης αντίδρασης προκαλεί περισσότερους θανάτους από την ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πρόσφατα ότι ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, ο ιός Ζίκα και ο κίτρινος πυρετός που προκαλούνται από ιούς που μεταδίδονται από τα κουνούπια εξαπλώνονται ταχύτερα και περισσότερο λόγω της κλιματικής αλλαγής.

dagkios piretos

Μέχρι στιγμής φέτος, 778 άνθρωποι στο Μπαγκλαντές έχουν πεθάνει και 157.172 έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας της κυβέρνησης. Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά λέει ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι υψηλότεροι επειδή πολλά κρούσματα δεν έχουν αναφερθεί. Ο προηγούμενος υψηλότερος αριθμός θανάτων ήταν το 2022, όταν αναφέρθηκε ότι πέθαναν 281 άτομα κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους.

Ο δάγκειος πυρετός είναι κοινός στις τροπικές περιοχές και προκαλεί υψηλό πυρετό, πονοκεφάλους, ναυτία, έμετο, μυϊκούς πόνους και, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, εσωτερική αιμορραγία που οδηγεί σε θάνατο. Ο Μοχάμεντ Νιατουζαμάν, διευθυντής του κρατικού Νοσοκομείου Ιατρικού Κολλεγίου Mugda στη Ντάκα, δήλωσε την Πέμπτη ότι το Μπαγκλαντές παλεύει να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα λόγω έλλειψης «βιώσιμης πολιτικής» και επειδή πολλοί δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν.

Έξω από τη Ντάκα και άλλες μεγάλες πόλεις, οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκόμων, χρειάζονται καλύτερη εκπαίδευση στο χειρισμό των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού, είπε. Είπε ότι οι αρχές θα πρέπει να συμπεριλάβουν ομάδες όπως εταιρείες πόλεων και τοπικές κυβερνήσεις στην καταπολέμηση του δάγκειου πυρετού και οι ερευνητές θα πρέπει να μελετήσουν πώς να προετοιμαστούν για μελλοντικές επιδημίες. Ορισμένοι κάτοικοι της Ντάκα είναι δυσαρεστημένοι με τις αρχές.

dagkeios

“Το σπίτι μας βρίσκεται σε μια περιοχή που κινδυνεύει από τον δάγκειο πυρετό. Έχει μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων και σκουπιδιών. Είμαι προσεκτικός και χρησιμοποιώ κουνουπιέρα. Παρόλα αυτά, η κόρη μου έπιασε δάγκειο πυρετό”, είπε ο Ζακίρ Χασάιν, κάτοικος του Περιοχή Basabo της Ντάκα. “Τι θα συμβεί με όσους δεν γνωρίζουν; Εάν η εταιρεία της πόλης ή ο επίτροπος του τμήματος φρόντιζαν περισσότερο και ψέκαζαν εντομοκτόνα, τότε θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το ξέσπασμα του δάγκειου πυρετού”, είπε.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα