23.9 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Βαμμένα μαλλιά tips: Συμβουλές για να διατηρήσετε τα βαμμένα σας μαλλιά

Τα λαμπερά, υγιή και λαμπερά μαλλιά μπορούν να προσθέσουν τόσα πολλά στην αυτοπεποίθηση ενός ατόμου. Δεν είναι περίεργο που πολλοί άνθρωποι αγαπούν να πειραματίζονται με τα μαλλιά τους, είτε με το μήκος των μαλλιών- που ποικίλλει μεταξύ κοντών, εξαιρετικά κοντών ή μακριών, ενώ σε κάποιους αρέσει να πειραματίζονται με την υφή, όπου τα άτομα με ίσια μαλλιά θέλουν να έχουν μπούκλες και αυτά με σγουρά τα μαλλιά προτιμούν τα ίσια μαλλιά.

mallia vammena

Έπειτα, κάποιοι άλλοι λατρεύουν να πειραματίζονται με τα χρώματα μαλλιών και κάνουν νηφάλια με τα φυσικά καστανά, μπορντό, χάλκινα ή απόλυτους περιστροφείς κεφαλής με χρώματα όπως μωβ, πράσινο, μπλε κ.λπ. Ενώ η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών φαίνεται ελκυστική, η έκταση της ζημιάς που οι σκληρές χημικές βαφές μαλλιών που μπορούν να κάνουν είναι αδιανόητη. Η Clelia Cecilia Angelon, Διευθύνουσα Σύμβουλος & Ιδρυτής της Surya Brasil μοιράζεται συμβουλές για να διατηρήσετε τα βαμμένα μαλλιά.

Μετά-Φροντίδα

Τα βαμμένα μαλλιά απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, επομένως κάποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει τον καλύτερο συνδυασμό φύσης, ayurveda και τεχνολογίας που μπορεί να βοηθήσει το χρώμα να παραμείνει περισσότερο. Όταν χρησιμοποιείτε σαμπουάν με βάση το θειικό άλας, τείνουν να καταστρέφουν το χρώμα των μαλλιών και να το ξεπλένουν σε ελάχιστο χρόνο.

Γι’ αυτό συνιστώνται τα σαμπουάν και τα μαλακτικά μετά το χρώμα χωρίς θειικά άλατα και parabens. Τα θειικά άλατα μπορούν να προκαλέσουν ανισορροπία των ενδοκρινών αδένων και επίσης να οδηγήσουν στον θυρεοειδή σε χειρότερες περιπτώσεις. Κάποιος πρέπει να αποφεύγει το συχνό λούσιμο. Θα δείτε ότι το χρώμα των μαλλιών σας παραμένει περισσότερο και δεν ξεθωριάζει με τον καιρό.

Αντιμετωπίστε τη χειρότερη βλάβη στα μαλλιά

Περιποιήστε τα μαλλιά σας σε βάθος. Η χέννα είναι ένα φυσικό μαλακτικό και παρέχει άλλα θρεπτικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μετά από μαλακτικά σαμπουάν ή μαλακτικά που αφήνουν μέσα. Το co-washing, μια τεχνική όπου λούζετε τα μαλλιά σας μόνο με conditioner και όχι με σαμπουάν, είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να μαλακώσετε τα μαλλιά και να διατηρήσετε την υγρασία.

Μετάβαση σε Vegan χρώμα μαλλιών

Εάν τα μαλλιά σας έχουν καταστραφεί από χημικές βαφές μαλλιών τότε το προφανές βήμα είναι να σταματήσετε τη χρήση. Αυτές οι χρωστικές περιέχουν αμμωνία και τα παραπροϊόντα της όπως η αιθανολαμίνη, η διαιτανολαμίνη και η τριαιθανολαμίνη που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο στις χειρότερες περιπτώσεις.

mallia vammena peripoiisi

Η χέννα σας πρέπει να είναι απαλλαγμένη από TEA, DEA, θειικά άλατα, PPD, ρεσορκινόλη και υπεροξείδιο του υδρογόνου. Η χέννα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική όταν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας. Σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε vegan, φυσική και βιολογική χέννα που έχει βιολογικά εκχυλίσματα όπως χαμομήλι, Jua, Malva, Jaborandi, Babaçu Oil, Copaíba, Guaraná, Cumaru, Acai, ελαιόλαδο και λάδι καρύδας σε σκόνη, και ινδικά εκχυλίσματα όπως amla κ.λπ. θρέφει τα μαλλιά και τα κάνει πιο υγιή.

Επιπλέον, μπορείτε να έχετε προαναμεμιγμένη κρέμα χέννας για εύκολη εφαρμογή που μπορεί να οδηγήσει σε υπέροχα χρώματα όπως καφέ, φυσικό μαύρο, χάλκινο, σοκολατί, ξανθό και επίσης κόκκινο. Έτσι μπορείτε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα μείον τις σκληρές χημικές ουσίες. Μια απλή εναλλαγή από προϊόντα με βάση τα χημικά σε φυσικά προϊόντα μπορεί να κάνει μια αξιοσημείωτη διαφορά, και μόλις το κάνετε αυτό, τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει να καμαρώσετε αυτές τις υπέροχες τρέσες.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα