25.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Υγρασία δέρμα: Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την υγρασία που επηρεάζει πολύ το δέρμα

Η επίδραση της υγρασίας στο δέρμα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Ο υγρός καιρός, που σημαίνει αυξημένα επίπεδα υγρασίας στον αέρα, μπορεί να είναι ευεργετικός για άτομα με ξηρό δέρμα, αλλά μπορεί να κάνει τα άτομα με λιπαρό ή μεικτό δέρμα επιρρεπή σε δερματικά προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας είναι κακό για όσους έχουν ξηρό δέρμα. Εάν το δέρμα είναι κανονικό ή ξηρό, τα υψηλότερα επίπεδα υγρασίας εμποδίζουν το δέρμα να στεγνώσει, καθιστώντας το πιο απαλό, πιο θρεπτικό και ελαστικό σε σύγκριση με ένα πιο ξηρό κλίμα.

derma 5

Εάν το δέρμα είναι λιπαρό, η υψηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό σμήγμα και λιπαρότητα στο δέρμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε συμφόρηση και φραγμένους πόρους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ακμή, μαύρα στίγματα και λευκά στίγματα. Τα υγρά περιβάλλοντα μπορούν επίσης να αυξήσουν την εξάπλωση των βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν ακμή. Οι ειδικοί προειδοποιούν για την παρατεταμένη έκθεση σε υγρά περιβάλλοντα, καθώς μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα λόγω θερμότητας (το οποίο εμφανίζεται ως κόκκινα, κνησμώδη εξογκώματα στο δέρμα). Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αποφύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις της υψηλής υγρασίας στο δέρμα:

1.Καθαρίζετε το πρόσωπό σας συχνά

Πλένετε συχνά το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσετε τον ιδρώτα και τους ρύπους.  

2.Κάντε τακτικά απολέπιση

Όταν ο καιρός είναι υγρός, συνιστάται η τακτική απολέπιση του δέρματός σας για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, κάτι που θα σας αφήσει με πιο λείο και λαμπερό δέρμα.

3.Φορέστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα

Αυτό θα βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματός σας χωρίς να αφήνει υπολείμματα λιπαρότητας. Οι ενυδατικές κρέμες με βάση το νερό είναι μια καλή επιλογή.  

4.Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας

Τα έλαια και τα υπολείμματα στα χέρια και τα δάχτυλά σας μπορεί να φράξουν τους πόρους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις ακμής. Και αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση σε υγρά περιβάλλοντα.

derma 3

Ακολουθώντας όλες τις παραπάνω συμβουλές που σας δόθηκαν, δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ ξανά κανένα δερματικό πρόβλημα από τη  υγρασία.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα