26.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Pretzel: Δημιουργήστε τα δικά σας pretzel στο σπίτι

Τα μαλακά Pretzel είναι νόστιμα και ικανοποιητικά σνακ που μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα σας. Με χρυσαφένιο, ελαφρώς τραγανό εξωτερικό και ζεστό, μαστιχωτό εσωτερικό, τα σπιτικά κουλούρια είναι μια απολαυστική δημιουργία για κάθε περίσταση. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να τα φτιάξετε:

pretzel e1695019829922

Για τη ζύμη του κουλουριού:

  • 2 ¼ κουταλάκια του γλυκού ενεργή ξηρή μαγιά
  • 1 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό (110°F ή 43°C)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 φλιτζάνια νερό
  • 2/3 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα

Οδηγίες παρασκευής:

1. Ενεργοποιήστε τη μαγιά:

Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε το ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Πασπαλίστε τη μαγιά πάνω στο νερό και αφήστε την να δράσει για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Αυτό δείχνει ότι η μαγιά είναι ενεργή.

2. Ανακατέψτε τη ζύμη:

Προσθέστε το αλάτι στο μείγμα της μαγιάς. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ένα φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

3. Ζυμώστε τη ζύμη:

Αναποδογυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε την για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ βάσης με εξάρτημα γάντζου ζύμης για αυτό το βήμα.

4. Πρώτη άνοδος:

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε την με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύμα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

5. Προθερμάνετε το φούρνο:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 232°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.

6. Σχηματίστε τα κουλούρια:

Χτυπήστε τη ζύμη που έχει φουσκώσει και χωρίστε την σε 8 ίσες μερίδες. Ανοίξτε κάθε μερίδα σε ένα μακρύ σχοινί, μήκους περίπου 51 εκατοστών (20 ίντσες). Σχηματίστε κάθε σχοινί σε σχήμα U, στη συνέχεια, διασταυρώστε τις άκρες μεταξύ τους και πιέστε τις στο κάτω μέρος του U για να δημιουργήσετε το κλασικό σχήμα πρέτσελ.

7. Ετοιμάστε το μπάνιο με μαγειρική σόδα:

Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα, φέρτε σε βρασμό 10 φλιτζάνια νερό. Προσθέστε προσεκτικά τη μαγειρική σόδα (θα φουσκώσει για λίγο) και, στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά σε σιγανή φωτιά.

8. Βράστε τα κουλούρια:

Τοποθετήστε απαλά κάθε κουλουράκι μέσα στο λουτρό μαγειρικής σόδας που σιγοβράζει για περίπου 30 δευτερόλεπτα, γυρίζοντας το μία φορά. Αυτό το βήμα δίνει στα κουλούρια τη χαρακτηριστική τους γεύση και κρούστα.

pretzels

9. Ψήστε τα κουλούρια:

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε τα κουλούρια στο προετοιμασμένο ταψί. Προαιρετικά, πασπαλίστε χοντρό θαλασσινό αλάτι από πάνω για πρόσθετη γεύση. Ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

10. Απολαύστε τα:

Αφήστε τα κουλούρια να κρυώσουν ελαφρώς σε μια σχάρα πριν τα σερβίρετε. Αυτά τα μαλακά κουλούρια απολαμβάνονται καλύτερα ζεστά και μπορούν να βουτήξουν σε μουστάρδα, σάλτσα τυριού ή το αγαπημένο σας καρύκευμα.

Τα σπιτικά μαλακά κουλούρια είναι ένα σνακ που αρέσει στο πλήθος και μπορεί να προσαρμοστεί με διάφορες γαρνιτούρες ή ντιπ ανάλογα με το γούστο σας. Είτε τα φτιάξετε για την ημέρα του παιχνιδιού, είτε για τη βραδιά του κινηματογράφου, είτε ως απογευματινή λιχουδιά, είναι σίγουρο ότι θα γίνουν ανάρπαστα από τους φίλους και την οικογένεια.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα