19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Concealer: Tips για να τοποθετήσεις το κατάλληλο concealer

Το κονσίλερ είναι ένα ευέλικτο προϊόν μακιγιάζ που μπορεί να κάνει θαύματα για να κρύψει ατέλειες, μαύρους κύκλους και ατέλειες, δίνοντας στην επιδερμίδα σας μια άψογη εμφάνιση. Ωστόσο, για να πετύχετε αυτό το φυσικό φινίρισμα, πρέπει να εφαρμόσετε σωστά το κονσίλερ.

konsiler

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το κονσίλερ που θα σας βοηθήσουν να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα:

  • Επιλέξτε τη σωστή απόχρωση: Το πιο κρίσιμο βήμα στην εφαρμογή του κονσίλερ είναι η επιλογή της σωστής απόχρωσης. Η απόχρωση του κονσίλερ σας πρέπει να ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας ή να είναι μια σκιά πιο ανοιχτή. Αποφύγετε να είστε πολύ ανοιχτόχρωμη, καθώς μπορεί να δημιουργήσει έντονη αντίθεση και να τραβήξει την προσοχή στις περιοχές που προσπαθείτε να κρύψετε.
  • Κατανοήστε τα διαφορετικά κονσίλερ: Υπάρχουν διάφοροι τύποι κονσίλερ, καθένας από τους οποίους έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένους σκοπούς. Αυτά περιλαμβάνουν κονσίλερ κάτω από τα μάτια, κονσίλερ που διορθώνουν το χρώμα και κανονικά κονσίλερ για το δέρμα. Κατανοήστε τις λειτουργίες τους και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.
  • Προετοιμάστε το δέρμα σας: Ξεκινήστε με καθαρό, ενυδατωμένο δέρμα. Η εφαρμογή του κονσίλερ σε καλά ενυδατωμένο δέρμα το βοηθά να αναμειχθεί ομαλά και το εμποδίζει να καθίσει στις λεπτές γραμμές.
  • Χρησιμοποιήστε foundation: Αν κρύβετε ατέλειες ή ατέλειες, η εφαρμογή ενός ασταριού εκ των προτέρων μπορεί να δημιουργήσει έναν λείο καμβά και να βοηθήσει το κονσίλερ να προσκολληθεί καλύτερα στο δέρμα.
  • Εφαρμόστε σε λεπτές στρώσεις: Το λιγότερο είναι περισσότερο όταν πρόκειται για concealer. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα και αυξήστε την κάλυψη ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτή η προσέγγιση αποτρέπει τη σκλήρυνση και εξασφαλίζει ένα φυσικό φινίρισμα.
  • Ανακατέψτε με τα δάχτυλα ή τα πινέλα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις άκρες των δακτύλων σας για να εφαρμόσετε και να αναμείξετε το κονσίλερ για ένα φυσικό φινίρισμα. Εναλλακτικά, τα πινέλα μακιγιάζ, όπως ένα πινέλο κονσίλερ ή ένα σφουγγάρι μακιγιάζ, μπορούν επίσης να λειτουργήσουν καλά. Απλώς φροντίστε να αναμειγνύετε καλά για να αποφύγετε τις σκληρές γραμμές.
  • Καλύψτε σωστά τους μαύρους κύκλους: Για να κρύψετε τους μαύρους κύκλους, απλώστε concealer σε σχήμα ανάποδου τριγώνου κάτω από τα μάτια σας, με τη βάση κατά μήκος της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων και την άκρη να εκτείνεται προς το μάγουλό σας. Αυτή η τεχνική φωτίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια και προσφέρει ένα ανασηκωμένο βλέμμα.
  • Διορθώστε το χρώμα εάν χρειάζεται: Εάν έχετε συγκεκριμένες ανησυχίες, όπως ερυθρότητα ή σκούρα σημεία, σκεφτείτε τα κονσίλερ που διορθώνουν το χρώμα. Αυτά διατίθενται σε διάφορες αποχρώσεις για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων χρώματος. Για παράδειγμα, το πράσινο κονσίλερ μπορεί να εξουδετερώσει την ερυθρότητα, ενώ το ροδακινί ή πορτοκαλί κονσίλερ μπορεί να καμουφλάρει τους μαύρους κύκλους.
  • Ρυθμίστε με πούδρα: Για να αποτρέψετε το κονσίλερ σας από το να δημιουργηθούν ζάρες ή να κατακάτσει στις λεπτές γραμμές, ρυθμίστε το με μια ελαφριά εφαρμογή ημιδιαφανούς πούδρας ρύθμισης. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό, αφράτο πινέλο για να απλώσετε την πούδρα και αποφύγετε την υπερβολική πούδρα, η οποία μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται ξηρό.
  • Ανακατέψτε τις άκρες: Ανακατέψτε τις άκρες του concealer σας απρόσκοπτα στο foundation ή στο δέρμα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ ή μια καθαρή άκρη του δαχτύλου για να σβήσετε τις άκρες για μια φυσική μετάβαση.
  • Προσέξτε την υφή: Λάβετε υπόψη σας την υφή του concealer σας. Τα κονσίλερ κρέμας λειτουργούν καλά για ξηρό δέρμα, ενώ τα υγρά ή ελαφριά σκευάσματα είναι κατάλληλα για λιπαρό ή μικτό δέρμα.
  • Αντικαταστήστε τακτικά τα παλιά κονσίλερ: Τα κονσίλερ, όπως και άλλα προϊόντα μακιγιάζ, έχουν διάρκεια ζωής. Η χρήση ληγμένων κονσίλερ μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά προβλήματα. Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης και αντικαταστήστε τα ανάλογα με τις ανάγκες.
  • Επανορθώστε ανάλογα με τις ανάγκες: Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να χρειαστεί να διορθώσετε περιοχές όπου το κονσίλερ έχει ξεθωριάσει ή φθαρεί. Έχετε μαζί σας ένα μικρό πινέλο κονσίλερ ή ένα σφουγγάρι μακιγιάζ για γρήγορες διορθώσεις.
  • Η εξάσκηση κάνει το τέλειο: Για να πετύχετε μια άψογη εμφάνιση με το κονσίλερ χρειάζεται εξάσκηση. Πειραματιστείτε με διαφορετικές τεχνικές και προϊόντα για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για τον τύπο του δέρματός σας και τις ανησυχίες σας.

konciler

Να θυμάστε ότι το μακιγιάζ πρέπει να ενισχύει τη φυσική σας ομορφιά. Αυτές οι συμβουλές για το κονσίλερ μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε ένα άψογο φινίρισμα, διατηρώντας παράλληλα μια φυσική εμφάνιση. Είτε καλύπτετε ατέλειες είτε φωτίζετε την περιοχή κάτω από τα μάτια σας, η σωστή εφαρμογή concealer μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στη ρουτίνα του μακιγιάζ σας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα