23.1 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Νόσος Αλτσχάιμερ: Πώς μπορεί να ελεγχθεί πριν επιδεινωθεί;

Ανησυχείτε για τη νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλο είδος άνοιας; Αυτές οι στρατηγικές μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του εγκεφάλου καθώς γερνάτε, να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας ή να καθυστερήσουν την εξέλιξή της εάν έχετε ήδη διαγνωστεί. Η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που έχουμε πολλοί από εμάς καθώς μεγαλώνουμε. Η σκέψη της εμφάνισης της νόσου μπορεί να είναι μια τρομακτική προοπτική, ειδικά αν έχετε δει ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να έχει προσβληθεί από άνοια. Ενώ μπορεί να σας είπαν ότι το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ελπίζετε για το καλύτερο και να περιμένετε για μια φαρμακευτική θεραπεία, η αλήθεια είναι πολύ πιο ενθαρρυντική. Η πολλά υποσχόμενη έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων του Αλτσχάιμερ και άλλων άνοιών ή να επιβραδύνετε τη διαδικασία επιδείνωσης εάν έχετε ήδη διαγνωστεί.

alzheimer 2

Το CPAP (Συνεχής θετική πίεση αεραγωγών) βοηθά στη θεραπεία της άπνοιας ύπνου. Συνιστάται να ελέγξετε εάν έχετε διαγνωστεί με άπνοια ύπνου. Η πρόληψη και διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης με την συνεχή μέτρηση αλλά και την  λήψη τακτικών φάρμακα. Η διακοπή του καπνίσματος τώρα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και αν πίνετε, κάντε το με μέτρο. Ένας καλός νυχτερινός ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία του εγκεφάλου-Τουλάχιστον 7-8 ώρες ύπνου τη νύχτα, καλή ποιότητα ύπνου και συγχρονισμός ύπνου ανάλογα με την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Το CPAP (Συνεχής θετική πίεση αεραγωγών) βοηθά στη θεραπεία της άπνοιας ύπνου. Συνιστάται να ελέγξετε εάν έχετε διαγνωστεί με άπνοια ύπνου.

Αυξήστε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και ο τόνος είναι όλα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Χορτοφαγικές πηγές είναι το λινάρι, το chia, τα καρύδια κ.λπ.

Πιείτε πιο έξυπνα

Επιλέξτε κόκκινο κρασί ως αλκοολούχο ποτό που προτιμάτε εάν καταναλώνετε αλκοόλ. Τα συστατικά στη φλούδα των σταφυλιών προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και την τοξικότητα των βήτα-αμυλοειδών.

alzheimer 1

Θεραπεία Γνωσιακής Διέγερσης

Η θεραπεία γνωστικής διέγερσης (CST) περιλαμβάνει ομαδικές δραστηριότητες και ασκήσεις για τη βελτίωση της μνήμης και των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα