11.3 C
Athens
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024

Κουνουπίδι σουσάμι: Μια υπέροχη vegan συνταγή με κουνουπίδι

Δεν χρειάζεστε πολλά και πολύπλοκα συστατικά για μπουκιές από κουνουπίδι με σουσάμι. Πρόκειται για μια Vegan συνταγή, που μπορούν να απολαύσουν όλοι.

kounoupidi sousami

Για το κουνουπίδι:

  • 1 κεφάλι κουνουπίδι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως προαιρετικά
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι ταπιόκας προαιρετικά
  • 1/2 φλιτζάνι φυτικό γάλα προαιρετικά
  • 1/2 φλιτζάνι νερό προαιρετικά
  • 1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι

 

Για τη σάλτσα:

  • 1/4 φλιτζάνι αμινοξέα tamari ή καρύδας
  • 1/4 φλιτζάνι αγαύη
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι ταπιόκας

 

Πώς να ετοιμάσετε μπουκιές κουνουπιδιού από σουσάμι

Για το κουνουπίδι:

  • Κόβουμε 1 κεφάλι κουνουπίδι σε μπουκίτσες μπουκιές.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι ταπιόκας, το φυτικό γάλα, το νερό και το θαλασσινό αλάτι.
  • Προσθέστε όλα τα μπουκετάκια κουνουπιδιού σε ένα μπολ μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα στο κουρκούτι. Ψήστε τα στη φριτέζα σας στους 400 βαθμούς για 10 λεπτά ανακινώντας τα μέχρι τη μέση, Ή ψήστε τα στο φούρνο για 20 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα μισά του δρόμου.

 

Για να φτιάξετε τη σάλτσα:

  • Συνδυάστε τα αμινοξέα ταμάρι ή καρύδας, αγαύη, ξύδι ρυζιού, σησαμέλαιο, καυτερή σάλτσα, κιμά τζίντζερ και ψιλοκομμένο σκόρδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά
  • Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και το αλεύρι ταπιόκας στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει απαλό. Φροντίστε να ανακατεύετε συνεχώς διαφορετικά θα κάψει.
  • Μόλις κολλήσει η σάλτσα προσθέστε το κουνουπίδι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί παντού
  • Προσθέστε μια μπάλα καστανό ρύζι σε ένα μπολ και προσθέστε από πάνω το κουνουπίδι και το σουσάμι

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα