12.6 C
Athens
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024

Τουρσί φραγκοστάφυλου: Δείτε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε τουρσί φραγκοστάφυλου

Το τουρσί φραγκοστάφυλου είναι ένα πικάντικο και πικάντικο καρύκευμα που παρασκευάζεται με φρέσκα φραγκοστάφυλα. Αυτό το τουρσί είναι ένα δημοφιλές ινδικό πιάτο που συνήθως σερβίρεται ως συνοδευτικό με τα γεύματα ή χρησιμοποιείται ως καρύκευμα για σάντουιτς και περιτυλίγματα. Το τουρσί φραγκοστάφυλου φτιάχνεται κόβοντας τα φραγκοστάφυλα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντάς τα με ένα μείγμα μπαχαρικών και στη συνέχεια μαρινάροντάς τα σε λάδι και ξύδι για αρκετές ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο και γευστικό τουρσί που είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Το τουρσί φραγκοστάφυλου δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της πέψης, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού και η μείωση της φλεγμονής. Είναι μια τέλεια προσθήκη σε κάθε γεύμα και είναι βέβαιο ότι θα προσθέσει μια αίσθηση πινελιάς στη γεύση σας.

toursi 2

Συνταγή τουρσί φραγκοστάφυλου

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια φρέσκα φραγκοστάφυλα (amla)
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι μουστάρδας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους τριγωνέλλα
  • 1/2 κγ σπόρους μάραθου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 1/2 κγ σπόρους μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι ξύδι

Μέθοδος

Βήμα 1: Πλένουμε καλά τα φραγκοστάφυλα και τα στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα. Κόβουμε τα φραγκοστάφυλα σε μικρά κομμάτια και πετάμε τους σπόρους.

Βήμα 2: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μουστάρδας μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3: Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ξεράστε τους σπόρους τριγωνέλλας, τους σπόρους μάραθου, τους σπόρους κύμινου και τους σπόρους μουστάρδας μέχρι να μυρίσουν. Αλέστε τους καβουρδισμένους σπόρους σε χοντρή σκόνη.

Βήμα 4: Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα κομμάτια φραγκοστάφυλου, τη σκόνη μπαχαρικών, τη σκόνη κόκκινου τσίλι, τη σκόνη κουρκουμά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5: Προσθέστε το κρύο λάδι μουστάρδας στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε ξύδι στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 6: Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και κλείστε καλά το καπάκι.

Βήμα 7: Διατηρήστε το βάζο σε δροσερό και στεγνό μέρος για μια εβδομάδα, ανακινώντας το κάθε μέρα για να αναμειχθούν τα υλικά.

Βήμα 8: Μετά από μια εβδομάδα, το τουρσί φραγκοστάφυλου είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο έως και 2-3 μήνες. Απολαύστε το σπιτικό σας τουρσί φραγκοστάφυλου με τα αγαπημένα σας πιάτα!

toursi 1

Συμβουλές για να βελτιώσετε τη γεύση

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα και ώριμα φραγκοστάφυλα για το τουρσί. Αν τα φραγκοστάφυλα είναι άγουρα, το τουρσί θα έχει ξινή και πικρή γεύση.
  • Φροντίστε να πλύνετε καλά τα φραγκοστάφυλα και να τα στεγνώσετε με μια καθαρή πετσέτα πριν τα κόψετε.
  • Κόβουμε τα φραγκοστάφυλα σε μικρά κομμάτια και πετάμε τους σπόρους. Αν μείνουν οι σπόροι μέσα, μπορούν να πικράνουν το τουρσί.
  • Στεγνώστε τα μπαχαρικά πριν τα αλέσετε. Αυτό θα αναδείξει τις γεύσεις και τα αρώματά τους και θα κάνει το τουρσί πιο γευστικό.
  • Χρησιμοποιήστε λάδι μουστάρδας για το τουρσί καθώς προσθέτει μια μοναδική γεύση στο πιάτο. Ωστόσο, εάν δεν είστε λάτρης της έντονης γεύσης του λαδιού μουστάρδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο φυτικό λάδι.
  • Φροντίστε να ζεστάνετε το λάδι μέχρι να αρχίσει να καπνίζει πριν το προσθέσετε στο μείγμα τουρσί. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της έντονης μυρωδιάς του λαδιού μουστάρδας.
  • Αποθηκεύστε το τουρσί σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο με σφιχτό καπάκι. Βεβαιωθείτε ότι το βάζο είναι εντελώς στεγνό πριν προσθέσετε το μείγμα τουρσί.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα