25.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σχιζοφρένεια: Ποια είναι τα συμπτώματα σχιζοφρένειας σε μικρή ηλικία;

Η σχιζοφρένεια είναι μια ψυχική διαταραχή που τυπικά αναπτύσσεται στα τέλη της εφηβείας ή στις αρχές της ενηλικίωσης, αλλά είναι σπάνιο για παιδιά κάτω των 13 ετών να εμφανίσουν τη διαταραχή. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια ή συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν την έναρξη της σχιζοφρένειας σε παιδιά ή εφήβους.

sxizofrenia e1689279830918

Συμπτώματα σχιζοφρένειας

  • Αλλαγές στη συμπεριφορά: Τα παιδιά με σχιζοφρένεια μπορεί να αρχίσουν να συμπεριφέρονται διαφορετικά από ό,τι στο παρελθόν. Μπορεί να αποτραβηχτούν περισσότερο ή να ενδιαφέρονται λιγότερο για δραστηριότητες που συνήθιζαν να απολαμβάνουν.
  • Κοινωνική απόσυρση: Τα παιδιά μπορεί να αποφεύγουν την κοινωνική αλληλεπίδραση και να φαίνονται αποστασιοποιημένα ή να μην ανταποκρίνονται.
  • Δυσκολίες επικοινωνίας: Τα παιδιά μπορεί να δυσκολεύονται να εκφραστούν ή να φαίνεται ότι έχουν αποδιοργανωμένη ομιλία.
  • Παραισθήσεις: Τα παιδιά μπορεί να έχουν ψευδείς πεποιθήσεις ή ιδέες που δεν βασίζονται στην πραγματικότητα.
  • Ψευδαισθήσεις: Τα παιδιά μπορεί να βιώσουν αισθητηριακές αντιλήψεις, όπως να ακούν ή να βλέπουν πράγματα που δεν υπάρχουν.
  • Διαταραγμένη σκέψη: Τα παιδιά μπορεί να δυσκολεύονται να οργανώσουν τις σκέψεις τους ή μπορεί να μεταπηδήσουν από το ένα θέμα στο άλλο.

sxizofreneia e1689279862868

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα συμπτώματα από μόνα τους δεν υποδηλώνουν απαραίτητα σχιζοφρένεια και μπορεί να προκληθούν από άλλες καταστάσεις. Εάν ανησυχείτε ότι το παιδί σας μπορεί να εμφανίζει σημάδια σχιζοφρένειας, είναι σημαντικό να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας ή πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα