22.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Κυβέρνηση: Φύλαξη των συνόρων και δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων

Υπό το βάρος των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή,

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα ,  για περίπου δύο ώρες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μιτσοτάκης φέρεται να θέλει να προωθήσει τις μεταρρυθμιστικές τομές, που προβλέπονται από το κυβερνητικό πρόγραμμα και για τις οποίες έχει δεσμευτεί προεκλογικά.

1 mitsotakis a

Εγρήγορση για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και οι επιπτώσεις των τελευταίως γεγονότων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα δεδομένα, που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές, βάζοντας στο μικροσκόπιο τις διαφορετικές πτυχές της κρίσης.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από τον Ισραήλ, τις οποίες και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους.

  • Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση
mitsotakis 1

Προώθηση μεταρρυθμίσεων

Παράλληλα προς την παρακολούθηση των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός φέρεται να επιθυμεί τη δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων σε μια σειρά από τομείς, στο εσωτερικό της χώρας, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη παρέμβασή του στον ΣΕΒ.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα