19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Δωροδοκία υπαλλήλου νοσοκομείου από γραφείο τελετών στη Λέσβο

Το πρωί της 10ης Οκτωβρίου στη Λέσβο, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν υπάλληλο γενικού νοσοκομείου και έναν ιδιώτη. Οι κατηγορίες αναφέρουν δωροδοκία υπαλλήλου νοσοκομείου, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, και συνενοχή στην παραβίαση του επίσημου απορρήτου.

vostaneio mitilini

Στην υπόθεση αυτή συμμετέχει και ένας άλλος υπάλληλος του νοσοκομείου. Οι ισχυρισμοί προέρχονται από καταγγελία. Δηλαδή οι δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τους, μοιράστηκαν πληροφορίες με έναν ιδιοκτήτη ιδιωτικού γραφείου τελετών για ασθενείς των οποίων η κατάσταση υγείας ήταν κρίσιμη και θα οδηγούσε σε θάνατο, με αντάλλαγμα χρηματική αποζημίωση.

Για τις καταγγελίες αυτές ενημερώθηκε η εποπτεύουσα εισαγγελική αρχή και κινήθηκε προκαταρκτική εξέταση. Τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, οι δύο υπάλληλοι είχαν παράνομα πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία των νοσοκομειακών γιατρών. Έτσι αποκάλυπταν συστηματικά απόρρητα ιατρικά και προσωπικά στοιχεία στον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών.

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών, με τη σειρά του, χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες για να εξασφαλίσει συμβόλαια υπηρεσιών κηδειών, για οικονομικό όφελος. Για το τέλος αυτής της παράνομης δραστηριότητας, συντονίστηκε αστυνομική επιχείρηση. Έτσι οδήγησε στη σύλληψη ενός υπαλλήλου και ενός ιδιώτη στο πλαίσιο έρευνας σε εξέλιξη για περιστατικό παραβίασης του επίσημου απορρήτου που σημειώθηκε την προηγούμενη μέρα (9/10).

nosokomeio mitilinis

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις κατοικίες και τους επαγγελματικούς τους χώρους βρήκαν και κατάσχεσαν συνολικά 18.240 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις. Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν εντοπίσει 74 περιπτώσεις παραβίασης του επίσημου απορρήτου, εκ των οποίων 54 αφορούσαν ασθενείς που στη συνέχεια απεβίωσαν.

Σε 26 από αυτές τις περιπτώσεις, αναλήφθηκαν συμβόλαια ιδιωτικών γραφείων τελετών για τη διεκπεραίωση των υπηρεσιών ταφής. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα