21 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η σεξουαλική μας ορμή ωθεί την τεχνολογική καινοτομία

Αν και δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιώσουμε πόσες σημαντικές εφευρέσεις έγιναν με γνώμονα το σεξ, γνωρίζουμε πολλές τεχνολογίες των οποίων η πρώτη χρήση ήταν σεξουαλική. Η ιστορικός του σεξ και συγγραφέας Hallie Lieberman είπε ότι όταν πρόκειται για την το σεξ, οι άνθρωποι είναι αρκετά καινοτόμοι. «Οποτεδήποτε έχετε ένα νέο υλικό, υπάρχουν σεξουαλικές χρήσεις για αυτό», εξήγησε η Λίμπερμαν. “Το αλουμίνιο, για παράδειγμα. Η πρώτη χρήση του αλουμινίου σαν περίβλημα για έναν δονητή. Ομοίως, υλικά και μικροί κινητήρες στις αρχές του 1900 ήταν χρησιμοποιήθηκαν σε σκούπες. Υπάρχει προφανώς μια ευρεία εφαρμογή για μικρούς, αθόρυβους κινητήρες και πολλά αντικείμενα που τα απαιτούν, αλλά η χρήση τους σε δονητές πιθανώς επιτάχυνε την εξέλιξή τους. 

texnologia 2

Ωστόσο, η τεχνολογία δεν χρειάζεται μόνο να είναι καλή για να πετύχει. Ο Λίμπερμαν, λέει «Ακριβώς επειδή η τεχνολογία λειτουργεί καλύτερα δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν, ειδικά όταν πρόκειται για σεξ», είπε ο Λίμπερμαν. “Οι κύστες των ψαριών ήταν πολύ δημοφιλείς ως προφυλακτικά. Όταν κατασκευάζονταν από καουτσούκ, ήταν πολύ λιγότερο άνετες από τα ζωικά προϊόντα και οι άνθρωποι δεν ήθελαν πραγματικά να τις χρησιμοποιήσουν. Όλα έχουν να κάνουν με την αίσθηση.”

Από μια σύγχρονη οπτική, η επιλογή μεταξύ εντέρων ζώων και λατέξ για προφυλακτικό είναι εύκολη. Ωστόσο, όταν κατασκευάστηκαν τα πρώτα προφυλακτικά από καουτσούκ το 1855, μια εξέλιξη που έγινε δυνατή χάρη στην ανακάλυψη της διαδικασίας βουλκανισμού το 1839 ήταν παχιά και άκαμπτα. Σε αυτή την περίπτωση, η ευχαρίστηση κέρδισε και τα προφυλακτικά ψαριού παρέμειναν πολύ δημοφιλή μέχρι να φτάσει η νέα τεχνολογία. Η λογική δεν κερδίζει πάντα όταν η ατέρμονη σεξουαλική επιθυμία συναντά ελεύθερα τεχνολογικά επιτεύγματα. Η σεξουαλική αγορά είναι γεμάτη με τεχνάσματα και παρά την καινοτομία, δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να του αρέσουν όλα. Δεν το βλέπετε πια στην αγορά, πιθανώς για λόγους ασφαλείας. Η ασφάλεια του αυτοκινήτου έγινε πιο αυστηρή το 1968, όταν οι ζώνες ασφαλείας έγιναν υποχρεωτικές. Έτσι, η πρακτική της χρήσης αναπτήρα σε ένα αυτοκίνητο για την τροφοδοσία μιας αυτοματοποιημένης πίπας δεν άντεξε ενάντια σε ένα νέο ενδιαφέρον για την ασφάλεια του αυτοκινήτου. 

Τα χρήματα κάνουν την τεχνολογία να κυκλοφορεί

«Υπάρχει ένα επιχείρημα ότι όλη η υιοθέτηση του διαδικτύου στα σπίτια των ανθρώπων πιστώνεται στο πορνό επειδή ήταν νεαροί άνδρες που ήθελαν να δουν γυμνές εικόνες γυναικών και ήταν πρόθυμοι να ξοδέψουν τα χρήματα», είπε ο Λίμπερμαν. “Το πορνό του διαδικτύου πρωτοστάτησε στο να μπορείς να λαμβάνεις αριθμούς πιστωτικών καρτών στο διαδίκτυο. Οι τεχνολογικές εξελίξεις στη ροή βίντεο προήλθαν όλες από το πορνό στο διαδίκτυο. Η «φούσκα» στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έσκασε τον Μάρτιο του 2000 και πολλά site δεν τα κατάφεραν ποτέ. Αλλά οι περισσότεροι ιστότοποι πορνό το έκαναν. Αυτό αντιπροσωπεύει έναν παράγοντα για να γίνει άμεσα διαθέσιμη η νέα τεχνολογία: η δημοφιλής χρήση. Ο άλλος παράγοντας είναι το κόστος. Για έναν συγκεκριμένο πληθυσμό, η χρήση ενός νεοσύστατου διαδικτύου για μια άσβεστη σεξουαλική όρεξη έκανε το κόστος δευτερεύον μέλημα. Για τους λιγότερο προνομιούχους, τέτοιες προόδους πρέπει να περιμένουν. Σκεφτείτε λιγότερο πλούσιους ανθρώπους στις αρχές του 20ου αιώνα που δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους ή τη σεξουαλική ευχαρίστηση που θα μπορούσε να τους συνοδεύει.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα