23.9 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Προγεννητική Τηλεθεραπεία: Ακόμη και κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, οι περισσότερες δεν τη χρησιμοποίησαν

Προγεννητική Τηλεθεραπεία: Πολλές έγκυες που γέννησαν μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου 2020 δεν χρησιμοποίησαν προγεννητική τηλεϊατρική, σύμφωνα με ερευνητική επιστολή που δημοσιεύθηκε online στις 10 Οκτωβρίου στο JAMA Network Open. Η Rebecca A. Gourevitch, Ph.D., από το Πανεπιστήμιο του Maryland στο College Park και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα μιας πολυεθνικής έρευνας για να εξετάσουν τη διακύμανση στη χρήση της προγεννητικής τηλεϊατρικής και τους λόγους για τη μη χρήση της στο αποκορύφωμα της πανδημίας COVID-19. Η ανάλυση περιελάμβανε απαντήσεις από 12.073 συμμετέχουσες στο Σύστημα Παρακολούθησης Αξιολόγησης Κινδύνου Εγκυμοσύνης 2020 που γέννησαν μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου 2020.

telehealth c

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μία στις τρεις ερωτηθείσες χρησιμοποίησε προγεννητική τηλεϊατρική. Η χρήση ήταν παρόμοια για τις ερωτηθείσες με ιδιωτική ασφάλιση και Medicaid, αλλά οι ανασφάλιστες ερωτηθείσες είχαν 14,6 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν προγεννητική τηλεϊατρική. Σε σύγκριση με τις μη ισπανόφωνες λευκές ερωτηθείσες, οι ισπανόφωνες, οι Ασιάτισσες ή οι κάτοικοι των νησιών του Ειρηνικού και οι ιθαγενείς ερωτηθείσες είχαν περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν την προγεννητική τηλεϊατρική, ενώ οι συμμετέχουσες σε αγροτικές περιοχές είχαν λιγότερες πιθανότητες να τη χρησιμοποιήσουν σε σχέση με τις αστές ερωτηθείσες.

telehealth b 1

Μεταξύ των 7.686 ερωτηθεισών που δεν χρησιμοποίησαν την προγεννητική τηλεϊατρική, η προσωπική προτίμηση για προσωπική φροντίδα (70 %) ήταν ο πιο συχνά αναφερόμενος λόγος, ακολουθούμενος από τη μη διαθεσιμότητα ραντεβού (26 %), άλλους λόγους (14 %) και τεχνολογικά εμπόδια (5%). “Τα αποτελέσματά μας ανά τύπο ασφάλισης, φυλή και εθνικότητα είναι πιο συνεπή με τις εθνικές έρευνες σε όλες τις συνθήκες παρά με τις μελέτες ενός τόπου για την προγεννητική τηλεϋγεία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πολυτοπικής έρευνας για την ενημέρωση σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές”, γράφουν οι συγγραφείς.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα