22.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Άμεσα οι 10.000 προσλήψεις στον χώρο της Υγείας

Στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης, αφού εξέφρασε την πίστη του ότι τελικά θα βρεθούν οι 200 βουλευτές για να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την άρση κάθε περιορισμού στην ψήφο των αποδήμων προκειμένου να ισχύσει από τις Ευρωεκλογές του 2024, ανακοίνωσε την άμεση υλοποίηση 10.000 προσλήψεων στον χώρο της Υγείας. Ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε πως τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί ο ετήσιος προγραμματισμός των προσλήψεων. Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από τη νέα Βουλή και αφορά στην άρση κάθε περιορισμού για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αυτό «συμβολικό και πολύ ουσιαστικό», επισημαίνοντας ότι «χρειάζονται 200 βουλευτές για την ψήφισή του και πιστεύω ότι θα βρούμε αυτή την ενισχυμένη πλειοψηφία»

nosokomeio diadromos e1679333399564

Aναφέρθηκε στον πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης, που είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη από το κράτος λέγοντας: «Στο επίκεντρό μας είναι η παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών από το κράτος σε όλες τους τις εκφάνσεις. Γνωρίζουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυσλειτουργίες από το παρελθόν, κυρίως ως προς την ταχύτητα υλοποίησης προσλήψεων και δουλεύουμε ήδη συστηματικά». Επίσης είπε πως «έχουμε θέσει ως κεντρική προτεραιότητα τη νέα πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, που δεν είναι κάτι άλλο από το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων». Στο ΔΣ της ΚΕΔΕ η Ν. Κεραμέως Παρουσία της ΥΠΕΣ Νίκης Κεραμέως, του αν. υπ. Θ. Λιβάνιου και της υφ. Βιβής Χαραλαμπογιάννη συνήλθε την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στην πρώτη του συνεδρίαση, υπό την προεδρία του νεοεκλεγέντος Λάζαρου Κυρίζογλου.

  • Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, καλωσορίζοντας την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ, τόνισε χαρακτηριστικά: «σε ό,τι αφορά εμάς, θέλουμε να αποφασίζεται με εμάς».

Στη συνέχεια, ο κ. Κυρίζογλου παρουσίασε τις προτάσεις της ΚΕΔΕ για έξι σημαντικούς προγραμματικούς στόχους, διευκρινίζοντας ότι λαμβάνουν υπόψη τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΚΕΔΕ τον Νοέμβριο του 2022 όσο και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και αφορούν μεταξύ άλλων σε:

  •  Ισόρροπη ανάπτυξη και ενίσχυση των μικρών Δήμων, οικονομική αυτοτέλεια και αύξηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων, διοικητική αυτοτέλεια και ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας, ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων, προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, ψηφιακός μετασχηματισμός των Δήμων.

nosokomeio paidon1 2 e1678865740260

O πρόεδρος της ΚΕΔΕ έθεσε και σαφή αιτήματα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ:

  • Σύνταξη νέου κώδικα Αυτοδιοίκησης και δημοτικών υπαλλήλων, 2ετές πρόγραμμα συγκρότησης των επτά (7) αυτοτελών υπηρεσιών εποπτείας ΟΤΑ, πρόγραμμα συλλογικής υποστήριξης των Δήμων, βελτίωση της δημοσιονομικής διαχείρισης των Δήμων με την υποστήριξη της ΕΕΤΑΑ, υιοθέτηση από το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών «ΜΙΤΟΣ» των παραδοτέων του προγράμματος «Απλούστευση & Προτυποποίηση Διαδικασιών των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού», που υλοποίησε η ΕΕΤΑΑ.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα