29.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανησυχία για την υγεία των μαθητών από το αλκοόλ χωρίς παρέα

Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας ανησυχούν για τα αποτελέσματα μιας έρευνας που υποδηλώνουν υψηλά επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ και κάνναβης μεταξύ των φοιτητών του Prince Edward Island. Η έρευνα δόθηκε σε μαθητές των Τάξεων 7 έως 12 κατά τη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς. Εξέτασε τα πάντα, από την άσκηση και τις διατροφικές συνήθειες, μέχρι τον ύπνο και την ψυχική υγεία.

foitites alkool

Έδειξε ότι το 27 τοις εκατό των μαθητών στο γυμνάσιο και στο γυμνάσιο δήλωσαν ότι είχαν πιει αλκοόλ τις προηγούμενες 30 ημέρες. Το δεκαέξι τοις εκατό είπε ότι περιλάμβανε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή πέντε ή περισσότερα ποτά ταυτόχρονα. Και το 36 τοις εκατό είπε ότι πίνουν μόνοι τους, ένα στατιστικό στοιχείο που προκαλεί ανησυχία, δήλωσε η Λόρα Λι Νούναν, η υπεύθυνη για την προαγωγή της υγείας στο Γενικό Γραφείο Δημόσιας Υγείας της επαρχίας.

“Αυτό σημαίνει ότι πίνουν μόνοι τους. Δεν πίνουν ως μέρος της ομάδας συνομηλίκων τους — και αυτό νομίζω ότι εγείρει επιπλέον ανησυχίες για εμάς στην επαρχία σχετικά με το πώς οι νέοι χρησιμοποιούν αλκοόλ και για ποιο σκοπό. «Έτσι νομίζω ότι χρειάζεται ίσως λίγο περισσότερη συζήτηση σχετικά με το πώς οι νέοι έχουν πρόσβαση και χρησιμοποιούν το αλκοόλ και την πιθανότητα εθισμού όταν οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν μόνοι τους».

Περίπου το 13 τοις εκατό των μαθητών ανέφεραν ότι έκαναν χρήση κάνναβης, τέσσερα τοις εκατό υψηλότερα από τον εθνικό μέσο όρο. Ο Noonan έμεινε έκπληκτος όταν είδε το 12-13 τοις εκατό να λένε ότι είχαν επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο με οδηγό που είχε κάνει χρήση κάνναβης ή αλκοόλ.

Μερικά θετικά ευρήματα επίσης

Υπήρξαν κάποια θετικά αποτελέσματα στην έρευνα όσον αφορά τη σωματική δραστηριότητα και την υγιεινή διατροφή. Σχεδόν το 80 τοις εκατό των μαθητών φαίνεται να πληρούν τις εθνικές οδηγίες για την άσκηση και περίπου το 72 τοις εκατό έχουν υγιές βάρος. Και κατά μέσο όρο, οι μαθητές κοιμούνται περίπου οκτώ ώρες κάθε βράδυ. «Όταν εξετάζουμε τις θετικές συμπεριφορές, αν θέλετε, όπως η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα, βλέπουμε στην πραγματικότητα τα ποσοστά αυτών να μειώνονται καθώς οι μαθητές αυξάνονται στο επίπεδο του βαθμού», είπε ο Noonan.

alkool efiveia e1695050950699

“Βλέπουμε το αντίστροφο από αυτό στις αρνητικές συμπεριφορές μας για την υγεία… Οι μικρότεροι μαθητές μας στην 7η, 8η και 9η τάξη μπορεί να μην καταναλώνουν αλκοόλ και κάνναβη και να καπνίζουν τόσο πολύ, αλλά καθώς μεγαλώνουν, βλέπουμε αυτές τις τάσεις να αυξάνονται.” Τα δεδομένα δόθηκαν στους διευθυντές των σχολείων για να βοηθήσουν στη δημιουργία αλλαγών πολιτικής και πρωτοβουλιών που στοχεύουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας και περιορίζουν τις σχετικές τάσεις.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα