30 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα εκπληκτικά οφέλη του ψευδαργύρου που πολλοί δεν γνωρίζουμε

Στη διατροφή, ο ψευδάργυρος που συχνά περνά απαρατήρητος, παίζει απαραίτητο ρόλο στην προαγωγή της ανθρώπινης υγείας και αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διατροφής μας στην καθημερινή μας ζωή. Μια δίαιτα γεμάτη με επαρκείς ποσότητες ψευδαργύρου βοηθά στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη από την παιδική ηλικία. Έρευνες αποκάλυψαν τώρα ότι ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τις φυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. 

pseydargyros

  • Έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένες επιδερμικές, γαστρεντερικές, κεντρικές νευρικές, ανοσολογικές, σκελετικές και αναπαραγωγικές ασθένειες εμφανίζονται λόγω ανεπάρκειας ψευδαργύρου. Υπολογίζεται ότι το 19% των Ασιατών πάσχει από ανεπάρκεια ψευδαργύρου, υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 17%.
  • Εξασφαλίζοντας επαρκή πρόσληψη ψευδαργύρου στη διατροφή, ένα άτομο μπορεί φυσικά να ενισχύσει την τεστοστερόνη του σώματος, οδηγώντας δυνητικά σε αύξηση της ενέργειας, βελτιωμένη διάθεση και βελτιωμένη φυσική απόδοση.
  • Όπως δείχνουν τα στοιχεία, σχεδόν 101 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδία έχουν διαβήτη. Άλλα 136 εκατομμύρια βρίσκονται στο προδιαβητικό τους στάδιο. Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου είναι μια από τις αιτίες του διαβήτη. Ένα επαρκές αντίσωμα ZnT8 βοηθά στον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2 και βοηθά το σώμα χρησιμοποιώντας την ινσουλίνη πιο αποτελεσματικά.
  • Ο ψευδάργυρος παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της βέλτιστης όρασης, ακόμη και μετά το σκοτάδι. Αυτό το ορυκτό είναι απαραίτητο για τη ροδοψίνη, μια χρωστική ουσία στον αμφιβληστροειδή του ματιού. Η επαρκής κατανάλωση ψευδαργύρου βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων της ροδοψίνης και αυτό προάγει τη νυχτερινή όραση.
  • Όταν γενιές σε γενιές έχουν μεγάλη επίγνωση του λαμπερού δέρματος, το μικροθρεπτικό συστατικό βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Αποτρέπει την ξηρότητα, βοηθά στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης και έχει αντιφλεγμονώδη χαρακτηριστικά που βοηθούν στη θεραπεία της ακμής, του εκζέματος και της ψωρίασης.
  • Ο ψευδάργυρος μειώνει τη φλεγμονή και δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες και περιορίζοντας την παραγωγή προφλεγμονωδών μορίων. Επιπλέον, ο ψευδάργυρος προάγει την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου, τα οποία συμβάλλουν σε ένα ισορροπημένο μικροβίωμα και τη συνολική ευεξία του πεπτικού συστήματος.
  • Η συμπερίληψη τροφών πλούσιων σε ψευδάργυρο, όπως οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα άπαχα κρέατα και τα δημητριακά ολικής αλέσεως στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση της φλεγμονής του εντέρου και στην ενίσχυση ενός πιο υγιούς πεπτικού συστήματος.

pseydargyros 1

Ποιος δεν επιθυμεί να παραμείνει νέος περισσότερο από το συνηθισμένο; Καθώς αρχίζουμε να γερνάμε, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί. Εδώ, ο ψευδάργυρος είναι ένα μυστικό όπλο. Υποστηρίζει τον θύμο αδένα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παραγωγή κυττάρων του ανοσοποιητικού. Ένας υγιής θύμος με επαρκή εισροή ψευδαργύρου μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να επιβραδύνει τη γήρανση ενώ ταυτόχρονα προστατεύει ένα άτομο από ασθένειες. 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα