19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

5 φυτά που πιστεύεται ότι φέρνουν πλούτο και καλή τύχη

Σε πολλούς πολιτισμούς, τα φυτά και τα δέντρα πιστεύεται ότι είναι προάγγελοι καλής τύχης και πλούτου. Υπάρχει επίσης μια ιδέα και πίστη στον κινεζικό πολιτισμό που είναι γνωστή ως feng shui. Το φενγκ σούι είναι η πρακτική της διευθέτησης στοιχείων σε χώρους διαβίωσης για τη διατήρηση της αρμονίας με τον φυσικό κόσμο και την ενίσχυση της συνολικής αισθητικής ενός σπιτιού.

fita esoterikou xorou

Το Φενγκ Σούι διερευνά την έννοια των φιλικών προς το σπίτι φυτών, τα οποία ενθαρρύνουν τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και μπορούν να φέρουν καλή τύχη. Εδώ είναι πέντε φυτά που μπορούν να φέρουν καλή τύχη:

Lucky Bamboo

Στην ασιατική κουλτούρα, το τυχερό μπαμπού, γνωστό και ως Fu Gwey Zhu στα κινέζικα, είναι μια αναπαράσταση του πλούτου. Fu σημαίνει τύχη και τύχη, Gwey σημαίνει δύναμη και τιμή και Zhu σημαίνει μπαμπού. Το μπαμπού φέρνει αρμονία στα πέντε στοιχεία του Φενγκ Σούι. Προωθεί επίσης θετικές εμπειρίες ζωής.

Η διακόσμηση του σπιτιού σας με ένα τυχερό φυτό μπαμπού μπορεί να φέρει ειρήνη, τύχη, υγεία, αγάπη και τύχη. Είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε στα ανατολικά για να εστιάσετε στην οικογένεια ή στα νοτιοανατολικά, που πιστεύεται ότι είναι ο πυρήνας του πλούτου. Τα μπαμπού έχουν χαμηλή συντήρηση, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για όσους δεν μπορούν να ενοχληθούν να φροντίσουν τα φυτά τους.

Δέντρο χρημάτων Παχίρα

Το δέντρο χρημάτων Pachira, εγγενές στην Κεντρική και Νότια Αμερική, είναι ένα δημοφιλές φυτό Feng Shui που πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη και πλούτο. Ο θρύλος λέει ότι ένας φτωχός αγρότης από την Ταϊβάν προσευχήθηκε για χρήματα και μετά βρήκε το φυτό. Αργότερα το πούλησε και αμέσως μετά έγινε πλούσιος.

Τα δέντρα του χρήματος συχνά πλέκονται μεταξύ τους. Για να τύχει κάποιος χρειάζεται τρία έως πέντε πλεκτά φυτά. Αποφύγετε να τα πλέξετε σε τέσσερα μέρη. Επιπλέον, τα φύλλα πρέπει να έχουν πέντε ή περισσότερα δάχτυλα για να είναι τυχερό το δέντρο.

Φυτό νεφρίτη

Το φυτό νεφρίτη, ένα μεσαίου μεγέθους φυτό με στρογγυλά φύλλα, συνήθως χαρίζεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί και στην είσοδο του σπιτιού σας. Η ικανότητά του να προσελκύει πλούτο και επιτυχία το καθιστά ευνοϊκή επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, καθώς εξασφαλίζει ευημερία και επιτυχία.

Φυτό χρήματος

Το φυτό χρήματος πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη και χρήματα σε ένα σπίτι. Αυτό το φυτό, σύμφωνα με το Φενγκ σούι, εναρμονίζει την ανθρώπινη ύπαρξη με το περιβάλλον και έχει λεία φύλλα με στρογγυλές άκρες συγκεντρωμένα μεταξύ τους, κάτι που πιστεύεται ότι είναι ένα μεγάλο σημάδι τύχης. Πιστεύεται επίσης ότι εκπέμπει θετική ενέργεια στο περιβάλλον.

fyta esoterikou

Φοίνικες

Αυτά τα όμορφα φυτά μπορείτε να τα βρείτε σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Οι φοίνικες, με την τροπική τους αύρα, σας κάνουν να νιώθετε ότι βρίσκεστε στη φύση και ενεργοποιούν τα στοιχεία του Φενγκ Σούι στα δωμάτια, ενώ παράλληλα απομακρύνουν την επιβλαβή σκόνη από τα χαλιά. Οι φοίνικες λέγεται ότι προσελκύουν καλή ενέργεια και προάγουν την καλή υγεία.

Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας αυτά τα φυτά όταν διακοσμείτε εκ νέου το σπίτι σας ή μετακομίζετε σε ένα νέο διαμέρισμα ή χώρο γραφείου.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα