21.9 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Mindful drinking: Εύκολες συμβουλές για τον έλεγχο πρόσληψης αλκοόλ

Το “mindful drinking” αναφέρεται στην ιδέα του να πίνεις με ανοιχτό μυαλό, που σημαίνει να γνωρίζεις πόσο αλκοόλ βάζεις στο σύστημά σου και να παίρνεις αυτήν την απόφαση συνειδητά. Το να πίνετε υπερβολικά μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε άρρωστοι. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε πονοκέφαλο ή αύξηση των επιπέδων άγχους σας. Είναι επίσης γνωστό ότι μπορεί να διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξετε πιο σοβαρές χρόνιες παθήσεις μακροπρόθεσμα, εάν δεν ελέγχετε την κατανάλωση αλκοόλ.

sinideito alkool

Η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων αλκοόλ σε τακτική βάση έχει συνδεθεί με:

  • μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων καρκίνων,
  • υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου,
  • μεγαλύτερη πιθανότητα υπέρβαρων,
  • δυσκολιών στον ύπνο και αύξησης διαταραχών ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη.

 

Το ποτό είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα, αλλά μόνο όταν είναι υπό έλεγχο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προσπαθήσετε να καταναλώνετε όχι περισσότερες από 14 μονάδες αλκοόλ κάθε εβδομάδα. Η προσεκτική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε εντός αυτών των παραμέτρων.

Τι είναι το Mindful Drinking;

Το Mindfulness είναι ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος όρος που μεταφράζεται σε συνειδητοποίηση του παρόντος. Το ενσυνείδητο ποτό είναι απόγονος αυτού του όρου. Σημαίνει να πίνετε με τρόπο που σας κάνει να συνειδητοποιείτε την πρόσληψη αλκοόλ, αντί να επιδοθείτε.

Ο στόχος είναι να ελέγχετε την κατανάλωση αλκοόλ, ώστε να μην υπερβάλλετε, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων σωματικών προβλημάτων. Η προσεκτική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη αντοχή για άσκηση, βελτιωμένο ύπνο, βελτιωμένη ανοσία και αίσθηση ελέγχου στις αποφάσεις σας.

Αυτό είναι ένα βήμα προς τα εμπρός και στο ταξίδι της φυσικής σας κατάστασης, καθώς με τον περιορισμό του αλκοόλ, μειώνετε τις πιθανότητες να αποκτήσετε πλεόνασμα θερμίδων, οπότε η πρόοδός σας δεν πάει χαμένη. Συμβουλές για να πίνετε προσεκτικά

Απολαύστε μη αλκοολούχα ποτά

Ένας από τους λόγους που απολαμβάνουμε το ποτό είναι ότι φαίνεται σαν μια απόλαυση ή ένα ιδιαίτερο γεγονός. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές χαμηλές ή μη αλκοολούχες λύσεις διαθέσιμες σε εσάς αυτές τις μέρες. Μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε τις αγαπημένες σας γεύσεις για να δημιουργήσετε το δικό σας ρόφημα χωρίς αλκοόλ.

Βάλτε έναν στόχο

Το να αποφασίσετε έγκαιρα την ποσότητα που είστε διατεθειμένοι να πιείτε μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε πιστοί στα σχέδιά σας. Το να ορίσετε κανόνες για τον εαυτό σας και να μην φοβάστε να τους εφαρμόσετε μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε γρήγορα την επόμενη μέρα.

Απολαύστε το ποτό σας

Ενώ πίνετε ένα ποτό, πίνετε αργές γουλιές και προσέξτε πώς μυρίζει, γεύση και αισθάνεται το ρόφημα στη γλώσσα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε πιο παρόντες και να κάνετε το ποτό πιο ευχάριστο.

Απαλλαγείτε από τα ερεθίσματά σας

Εάν η επαφή με το αλκοόλ πυροδοτεί τις επιθυμίες σας, μπορείτε να βρείτε τρόπους να τις κάνετε λίγο λιγότερο προσιτές. Όταν μόλις ξεκινάτε αυτό το ταξίδι, η αποφυγή μερικών εκδηλώσεων με τους φίλους και την οικογένειά σας που περιλαμβάνουν αλκοόλ μπορεί επίσης να βοηθήσει.

alkool sineidito

Πάρτε μια ανάσα ανάμεσα στα ποτά

Εάν αισθάνεστε τις επιπτώσεις του αλκοόλ αμέσως μετά την έναρξη του ποτού, η στροφή σε μη αλκοολούχα ποτά μπορεί να είναι μια έξυπνη κίνηση όταν εξασκείτε προσεκτικά το ποτό. Η προσεκτική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι μια προσωπική πρακτική. πρέπει να επιλέξετε πότε και ποια ποσότητα θα πιείτε. Ωστόσο, η προσεκτική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σας αποτύχει εάν δεν ακολουθήσετε τις δικές σας οδηγίες ή εάν δεν δώσετε στον εαυτό σας υπερβολικά περιθώρια για να το παρακάνετε.

Εάν τυχαίνει να κινδυνεύετε από συμπτώματα στέρησης αλκοόλ, είναι απαραίτητο να συνεργαστείτε με έναν ιατρό που μπορεί να παρέχει ιατρική υποστήριξη εάν και όταν σταματήσετε το ποτό. Στη συνέχεια, μπορούν να σας παρέχουν επιλογές προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας διακοπής, όπως συμπεριφορική θεραπεία, φάρμακα ή/και ομάδες υποστήριξης.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα