20.6 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρόποι για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της αρθρίτιδας το χειμώνα

Η αρθρίτιδα είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει τις αρθρώσεις. Μπορεί να προκαλέσει πόνο, δυσκαμψία και φλεγμονή. Δεν υπάρχει θεραπεία για την αρθρίτιδα, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι διαχείρισης των συμπτωμάτων. Η φαρμακευτική αγωγή χρησιμοποιείται συχνά για τη διαχείριση του πόνου της αρθρίτιδας, αλλά υπάρχει επίσης μια σειρά από μη φαρμακευτικές θεραπείες που μπορεί να είναι αποτελεσματικές. Αυτές οι θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής, στη βελτίωση της λειτουργίας των αρθρώσεων και στην αύξηση του εύρους κίνησης.

arthritida 2 1

Ισορροπημένη πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D

Είναι πολύ σημαντικό το σώμα σας να λαμβάνει αρκετό ή επαρκές ασβέστιο και βιταμίνη D. μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της καλής δομής των οστών. Για την υγεία του σκελετού σας, φροντίστε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο όπως γάλα, μπρόκολο και εμπλουτισμένα δημητριακά ενώ αφήνετε το φως του ήλιου, το οποίο περιέχει βιταμίνη D.

Δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Η κατανάλωση πρωτεϊνών καλής ποιότητας, όπως τα άπαχα κρέατα, τα ψάρια, οι φακές και οι ξηροί καρποί συμβάλλουν στη συντήρηση και την επισκευή του ιστού των αρθρώσεων. Για το σώμα, οι πρωτεΐνες χρησιμεύουν ως σημαντικά δομικά στοιχεία που βοηθούν στη διατήρηση υγιών αρθρώσεων.

Χαμηλών λιπαρών και χαμηλών υδατανθράκων

Είναι σημαντικό να μειώσει κανείς την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και επεξεργασμένων υδατανθράκων προκειμένου να αποφύγει τη φλεγμονή στο σώμα. Μια δίαιτα χαμηλή σε αυτά τα συστατικά μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και στη μείωση του κινδύνου φλεγμονής που σχετίζεται με την αρθρίτιδα.

Τακτικές ήπιες ασκήσεις

Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις πιθανότητές σας να πάθετε αρθρίτιδα προσθέτοντας απαλές και φιλικές προς τις αρθρώσεις ασκήσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα. Τα άτομα που είναι άνω των 50 ετών θα πρέπει να αποφεύγουν τα αθλήματα που μπορεί να τραυματίσουν και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των αρθρώσεων.

Τακτικό περπάτημα

Το περπάτημα είναι μια από τις πιο απλές ασκήσεις που προάγει την υγεία των αρθρώσεων. Προσπαθήστε να φτάσετε τουλάχιστον 8.000 βήματα την ημέρα, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ελαστικότητας των αρθρώσεων και στην πρόληψη της αρθρίτιδας.

Αποφύγετε το υπερβολικό αλκοόλ και το κάπνισμα

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα έχει επίσης κάνει ορισμένους ανθρώπους επιρρεπείς στην αρθρίτιδα, μεταξύ άλλων ασθενειών. Ο περιορισμός ή η διακοπή αυτών των συνηθειών μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία σας και να μειώσει τον κίνδυνο αρθρίτιδας.

arthritida 18

Διαχείριση βάρους και στρες

Η υγεία των αρθρώσεων βασίζεται στη διατήρηση του σωστού βάρους. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να υποβάλει τα οστά σας σε μεγαλύτερη πίεση και έτσι να αυξήσει τις πιθανότητές σας να έχετε αρθρίτιδα. Επιπλέον, το χρόνιο στρες θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, καθώς μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο σώμα, οδηγώντας σε αρθρίτιδα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα