24.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη στο ‘τραπέζι’ τα προβλήματα της καθημερινότητας

Η πρώτη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο κασελάκι θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10:00.

stefanos kaselakis

Ο πρωθυπουργός θα φιλοξενήσει στο γραφείο του στη Βουλή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  . Μετά το τέλος της συνάντησης η  θα μιλήσει στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών για το νέο σύστημα διορισμού διοικήσεων στο δημόσιο.

Το πρώτο  τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Στέφανο Κασσελάκη – μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – στη Βουλή φαίνεται να έχει δυναμικό χαρακτήρα και απο τις δυο πλευρές .Ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει το θέμα των υποκλοπών στον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα του επισημάνει την ανάγκη επιτάχυνσης της έρευνας .

  • Ο κύριος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο Μεσανατολικό εάν του ζητηθεί από τον κύριο Κασελάκη .
  • Ο πρωθυπουργός  πρόκειται να μιλήσει και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών γπου αφορά το νέο σύστημα διορισμού διοικήσεων στο δημόσιο, με διαδικασία με on/off κριτήρια, δομημένη συνέντευξη και ετήσια αξιολόγηση με βάση τις επιδόσεις των νεοδιορισθέντων.
  • Θα επισημάνει ότι με αυτό το νομοσχέδιο μπαίνει τέλος στις παθογένειες των κομματικών διορισμών.

Xθες o πρωθυπουργός επεσήμανε στην Βουλή προς τους υπουργούς του πως «ό,τι αφορά την καθημερινότητα των πολιτών θα πρέπει να έχει προτεραιότητα». Υπό αυτό το πρίσμα, νομοσχέδια αιχμής, όπως π.χ. οι παρεμβάσεις για το Κτηματολόγιο, με την εμπλοκή άνω των 1000 δικηγόρων για την εκκαθάριση εκκρεμοτήτων και την κατάργηση του πιστοποιητικού ΤΑΠ, προτεραιοποιούνται. Αυτό, ευρύτερα, θα διέπει όλον τον κυβερνητικό προγραμματισμό και το επόμενο διάστημα, με αιχμή που και στα focus groups του Μεγάρου Μαξίμου καταγράφονται ως τα κρισιμότερα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα