20.6 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο μικροσκόπιο οι εταιρείες που αισχροκερδούν

Μήνυμα για πάταξη της αισχροκέρδειας διατυπώθηκε ξεκάθαρα και αυστηρά και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την επιβολή “τσουχτερών” προστίμων συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο γνωστές πολυεθνικές εταιρείες με μεγάλο εμπορικό μερίδιο στην ελληνική αγορά, οι οποίες διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν το νόμο για τα μέγιστα περιθώρια κέρδους στα απορρυπαντικά και τα προϊόντα υγιεινής.

super market

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση  όπου προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί φαινόμενα αισχροκέρδειας “Θα περιμένετε να δείτε λίγο, και θέλω να στείλω ένα μήνυμα και από τη συχνότητά σας και στις πολυεθνικές, στις μεγάλες πολυεθνικές, ότι αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι καμία μπανανία στην οποία μπορούν να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές, χωρίς να μας δικαιολογούν την αύξηση του κόστους, είναι βαθιά νυχτωμένοι” είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε με νόημα “Aν χρειαστεί να τα βάλουμε και με πολυεθνικούς κολοσσούς θα το κάνουμε, γιατί αυτοί ουσιαστικά πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε άλλες αγορές. Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο εννοώ” είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης.

Για την κυβέρνηση, όπως επανηλλειμένα έχει διατυπωθεί, η καθημερινότητα των πολιτών είναι στις βασικές της προτεραιότητες και η ακρίβεια είναι ο νούμερο ένα αντίπαλός της αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι πιέζει κάθε νοικοκυριό και κάθε κάθε καταναλωτή που βλέπει το εισόδημά του να εξανεμίζετια από τις αυξημένες τιμές που αντιμετωπίζει στην αγορά.
Το ελεγκτικό “στόχαστρο” της ΔΙΜΕΑ στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση, όπως διαμηνύεται και είναι αποφασισμένη να τεθεί στο μικροσκόπιο κάθε πρακτική που δημιουργεί στρεβλές συνθήκες στην αγορά και ευνοούν την αισχροκέρδεια σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα