21 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πληρωμένη Οικογενειακή Άδεια: Ενισχύει την ευημερία μετά τον τοκετό και τα ποσοστά θηλασμού

Πληρωμένη Οικογενειακή Άδεια: Οι ΗΠΑ παραμένουν μία από τις λίγες χώρες χωρίς ομοσπονδιακά επιβεβλημένη γονική άδεια μετ’ αποδοχών, παρά τα σημαντικά δυνητικά οφέλη της για την υγεία. Νέα μελέτη της Northwestern Medicine διαπίστωσε ότι τα άτομα μετά τον τοκετό που ζουν σε πολιτείες με γενναιόδωρη υποχρεωτική άδεια επί πληρωμή για οικογενειακούς και ιατρικούς λόγους (PFML) είναι πιο πιθανό να θηλάσουν και λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης μετά τον τοκετό σε σύγκριση με τα άτομα που ζουν σε πολιτείες με λίγες ή καθόλου υποχρεωτικές κρατικές άδειες επί πληρωμή. Τα ευρήματα ήταν ακόμη πιο έντονα μεταξύ των πληθυσμών με χαμηλότερο εισόδημα που καλύπτονται από το Medicaid.

kid a

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 2 Νοεμβρίου στο Obstetrics and Gynecology. “Αυξάνοντας την ικανότητα των μητέρων να θηλάζουν και μειώνοντας τα συμπτώματα κατάθλιψης μετά τον τοκετό, οι ισχυροί κρατικοί νόμοι για τις πληρωμένες οικογενειακές και ιατρικές άδειες παρέχουν σημαντική ώθηση στην υγεία των γυναικών και των βρεφών μετά τον τοκετό”, δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Joe Feinglass, ερευνητής καθηγητής γενικής εσωτερικής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern. “Η διαφορετική γενναιοδωρία αυτών των νόμων είναι ένας λόγος που οι πολιτείες διαφέρουν τόσο πολύ στην κατάσταση της υγείας και το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ”. Προηγούμενες μελέτες εξέτασαν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα της εγκυμοσύνης σε μία μόνο πολιτεία πριν και μετά την εφαρμογή της γενναιόδωρης υποχρεωτικής άδειας επί πληρωμή για οικογενειακούς και ιατρικούς λόγους PFML. Η παρούσα μελέτη αποτύπωσε μια πιο εθνική εικόνα εξετάζοντας τις πολιτείες που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων του Συστήματος παρακολούθησης του κινδύνου εγκυμοσύνης (PRAMS) των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (43 πολιτείες και η Περιφέρεια της Κολούμπια). “Οι καταστάσεις ψυχικής υγείας αποτελούν την κύρια αιτία μητρικής θνησιμότητας στις ΗΠΑ, με τα συμπτώματα περιγεννητικής κατάθλιψης να επηρεάζουν περίπου 1 στις 8 νέες μητέρες”, δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Dr. Madeline Perry, τεταρτοετής ειδικευόμενη στη μαιευτική και γυναικολογία στο Feinberg. “Η μελέτη μας έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες έρευνες που έχουν επίσης διαπιστώσει ότι η άδεια μετ’ αποδοχών μειώνει τα ποσοστά των συμπτωμάτων κατάθλιψης μετά τον τοκετό”.

Κατανομή ανά πολιτεία

Οι νεογνάνες που ζούσαν στις οκτώ πολιτείες με την πιο γενναιόδωρη κάλυψη με υποχρεωτική άδεια επί πληρωμή για οικογενειακούς και ιατρικούς λόγους PFML είχαν 9% μεγαλύτερη πιθανότητα να θηλάσουν έξι μήνες μετά τον τοκετό σε σύγκριση με τις 26 πολιτείες με ελάχιστη ή καθόλου νομοθεσία γενναιόδωρης υποχρεωτικής άδειας επί πληρωμή για οικογενειακούς και ιατρικούς λόγους PFML, σύμφωνα με τη μελέτη. Στις πολιτείες με μέτρια κάλυψη γενναιόδωρης υποχρεωτικής άδειας επί πληρωμή για οικογενειακούς και ιατρικούς λόγους PFML, υπήρχε 10% χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης μετά τον τοκετό μετά τον έλεγχο των ατομικών χαρακτηριστικών της ερωτώμενης. “Υποψιαζόμασταν επίσης ότι αυτά τα ευρήματα θα ήταν μεγαλύτερα μεταξύ των νεογνών που ο τοκετός τους καλύπτονταν από το Medicaid, καθώς οι μητέρες με χαμηλότερο εισόδημα ήταν πιο πιθανό να αναγκαστούν να επιστρέψουν στην εργασία τους πιο γρήγορα, και αυτό είναι τελικά αυτό που βρήκαμε”, δήλωσε ο Perry. Μεταξύ των επιλόχειων ατόμων με τοκετό που καλύφθηκε από το Medicaid, όσες ζούσαν σε κράτη με την πιο γενναιόδωρη κάλυψη της οικογενειακής και ιατρικής άδειας επί πληρωμή είχαν 32% μεγαλύτερη πιθανότητα να θηλάσουν έξι μήνες μετά τον τοκετό και 15% μικρότερη πιθανότητα να έχουν συμπτώματα επιλόχειας κατάθλιψης, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οφέλη της άδειας επί πληρωμή

Τα οφέλη του θηλασμού για την υγεία των βρεφών και των μητέρων είναι πολλά, συμπεριλαμβανομένης της γαστρεντερικής λειτουργίας και της νευροανάπτυξης των βρεφών. Τα άτομα που θηλάζουν μετά τον τοκετό έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών και του ενδομητρίου και ο θηλασμός μειώνει την ανάπτυξη παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη τύπου δύο καθώς τα παιδιά ενηλικιώνονται. “Το να πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι μητέρες σταματούν να θηλάζουν”, δήλωσε η Perry. “Ενώ η απόφαση για τη μέθοδο διατροφής των βρεφών είναι πολύ προσωπική, η άδεια μετ’ αποδοχών δίνει στις γυναίκες το περιθώριο να πάρουν πραγματικά την απόφαση να θηλάσουν τους μήνες μετά τη γέννηση του μωρού”.

kid d

Κρίσιμη για την προώθηση της υγείας, της οικονομικής ισότητας Η γενναιόδωρη υποχρεωτική άδεια επί πληρωμή για οικογενειακούς και ιατρικούς λόγους PFML είναι θεμελιωδώς διαφορετική από τον νόμο περί οικογενειακής και ιατρικής άδειας (FMLA), ο οποίος παρέχει μη αμειβόμενη, προστατευόμενη από την εργασία άδεια σε ορισμένους εργαζομένους, δήλωσε η Perry. Παρόλο που η μη αμειβόμενη, προστατευόμενη από την εργασία άδεια FMLA είναι νομικά υποχρεωτική σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, δεν έχει αντικατάσταση του εισοδήματος. Πολλοί εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πάρουν άδεια χωρίς αποδοχές και οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι συχνά δεν έχουν πρόσβαση στην γενναιόδωρη υποχρεωτική άδεια επί πληρωμή για οικογενειακούς και ιατρικούς λόγους PFML. “Ενώ η μη αμειβόμενη, προστατευόμενη από την εργασία άδεια FMLA έχει συσχετιστεί με βελτίωση ορισμένων αποτελεσμάτων μετά τον τοκετό, οι βελτιώσεις αυτές παρατηρούνται μόνο σε πληθυσμό με υψηλότερο εισόδημα”, δήλωσε ο Perry. “Η γενναιόδωρη υποχρεωτική άδεια επί πληρωμή για οικογενειακούς και ιατρικούς λόγους PFML σε όλη τη χώρα είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της υγείας και της οικονομικής ισότητας”.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα