22.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Eurobank: Στα 2 δισ. οι εκταμιεύσεις για επενδύσεις έως το 2025

Η Διοίκηση της Eurobank πραγματοποιεί Τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη .

eurobank logotypo
Συγκεκριμένα από την Τετάρτη 08.11.23 μέχρι και την Παρασκευή 10.11.23, όπου θα ολοκληρωθεί η περιοδεία .

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Ζανιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, με κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου, επισκέπτονται επιχειρηματικές μονάδες και πραγματοποιούν στοχευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, καθώς και με θεσμικούς φορείς της περιφέρειας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η αναπτυξιακή δυναμική της Κεντρικής Μακεδονίας, που πρωταγωνιστεί σε όρους επιχειρηματικής, τεχνολογικής καινοτομίας και εξωστρέφειας ως ένας από τους ισχυρότερους οικονομικούς κόμβους της χώρας, με παραγωγή που συμβάλλει κατά περίπου 13,5% στο ελληνικό ΑΕΠ.

Καραβίας: Οι επενδύσεις είναι η μοναδική συνταγή για να αντιμετωπίσει η εγχώρια οικονομία σημαντικές προκλήσεις

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, δήλωσε: «Η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί κρίσιμο γεωγραφικό κρίκο για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα ως κέντρο βιομηχανικής παραγωγής και πόλος επενδύσεων.

Οι επενδύσεις είναι άλλωστε η μοναδική συνταγή για να αντιμετωπίσει η εγχώρια οικονομία σημαντικές προκλήσεις που μας άφησε η πολυετής κρίση.

Οι επενδύσεις παγίων ως ποσοστό του ΑΕΠ πρέπει να ανέβουν από το περίπου 14% στο τέλος του 2022 τουλάχιστον στο 22%, κοντά δηλαδή στο μέσο όρο της ευρωζώνης.

Αυτό σημαίνει επενδύσεις περίπου €40 δισ. ετησίως.

Αυτός είναι ο επόμενος στόχος για την οικονομία μας που αποτελεί ταυτόχρονα αναγκαία προϋπόθεση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει μια εξαιρετική αρχή καθώς έχει εξελιχθεί, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, σε ένα κέντρο επενδύσεων υψηλών προδιαγραφών.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα