20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Υγιεινές συνήθειες για την οικογένειά σας αυτό το φθινόπωρο

Καθώς οι ώρες της ημέρας λιγοστεύουν και ο χρόνος που αφιερώνεται έξω στην άσκηση μειώνεται, πολλοί άνθρωποι επικεντρώνονται στη διατροφή τους για να παραμείνουν υγιείς και χαρούμενοι τους επόμενους μήνες. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συνιστά την κατανάλωση γευμάτων που αποτελούνται από φρούτα, λαχανικά, άπαχα κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.

akmi rodoxrous diatrofi

Στην πραγματικότητα, ένα υγιεινό διατροφικό πρότυπο μπορεί να ωφελήσει όλα τα άτομα ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυλή, την εθνικότητα ή την τρέχουσα κατάσταση υγείας. Για τους επιλεκτικούς της διατροφής, συνιστάται οι γονείς και οι φροντιστές να συνεχίσουν να εισάγουν νέα τρόφιμα και γεύσεις, ενώ παράλληλα αποτελούν πρότυπο με υγιεινή διατροφή.

Μερικά βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν λαχανικά όλων των τύπων, σκούρο πράσινο, κόκκινο και πορτοκαλί, φασόλια, μπιζέλια και φακές. Τα φρούτα αποτελούν σημαντική διατροφική βάση, μαζί με τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Τρόφιμα γεμάτα με πρωτεΐνη, όπως τα πουλερικά και τα αυγά, τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί και τα προϊόντα σόγιας έχουν επίσης συνδεθεί με πιο υγιεινά αποτελέσματα. Η πρωτεΐνη βοηθά στην προστασία και την οικοδόμηση άπαχης μυϊκής μάζας, ενώ προάγει την καλύτερη χημεία του εγκεφάλου.

xroniki nefriki nosos diatrofi 1

Οι ειδικοί σε θέματα φυσικής κατάστασης, ευεξίας και διατροφής συμφωνούν όλοι ότι μια ισορροπημένη διατροφή βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί σωστά. Οι βιταμίνες Β είναι βασικά θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για να γίνει γνωστό ότι οι χημικές ουσίες του εγκεφάλου επηρεάζουν το πώς νιώθουν οι άνθρωποι ξύπνιοι και γεμάτοι ενέργεια το πρωί. Τα βέλτιστα επίπεδα σεροτονίνης απαιτούν επαρκή βιταμίνη D, B6, φυλλικό οξύ και αμινοξέα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα