26.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Μάθετε πόσο νορμάλ είναι να αρχίσετε να ξεχνάτε

Είναι γνωστό ότι η ηλικία συνοδεύεται από απώλεια μνήμης. Μερικά παραδείγματα μπορεί να είναι να μην θυμόμαστε τα ονόματα, τα μέρη των ανθρώπων, να επαναλαμβάνουμε πράγματα περισσότερες από μία φορές, να ξεχνάμε καθημερινά πράγματα, να μπερδεύουμε τον χρόνο. Αυτά θα αρχίσουν να εμφανίζονται καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, αλλά υπάρχουν κάποια άλλα συμπτώματα απώλειας μνήμης που δεν σχετίζονται με τη γήρανση αλλά με τις γνωστικές ασθένειες.

mnhmh 1

Μη φυσιολογικά σημάδια για την απώλεια μνήμης

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την ικανότητα να μαθαίνει νέα πράγματα, αλλά όταν αυτό σταματήσει να συμβαίνει, μπορεί να είναι λόγος ανησυχίας. Το να μην μπορείτε να μάθετε νέα πράγματα όπως η τεχνολογία ή οι εργασίες μπορεί να είναι σημάδι γνωστικής νόσου. Οι εύκολες εργασίες μπορεί να είναι πιο δύσκολες. Οι άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να κάνουν καθημερινές και πολύ απλές εργασίες με τις οποίες δεν είχαν δυσκολευτεί ποτέ πριν. Αυτή είναι μια περίεργη αλλαγή και μπορεί να είναι ανησυχητική.

anoia5

 

Ξεχνώντας τις πρόσφατες συνομιλίες

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να ξεχάσουν μια ολόκληρη συζήτηση πολύ γρήγορα. Ναι, είναι στη φύση του ανθρώπου να ξεχνάει πολύ παλιές συζητήσεις αλλά όχι πρόσφατες. Επίσης, μερικές φορές, αν προσπαθήσουμε πολύ, μπορούμε να θυμηθούμε ακόμη και παλιές συζητήσεις. Ξεχνώντας οικεία μέρη
Οι άνθρωποι μπορεί να μην είναι σε θέση να θυμηθούν πολύ γνωστά μέρη, δρόμους ή τα ονόματά τους. Συνήθως αυτά τα πράγματα είναι χαραγμένα στο ανθρώπινο μυαλό και η λήθη τους μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο και ανησυχητικό.

Επαναλαμβανόμενες ιστορίες σε πολύ σύντομα διαστήματα

Οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ και Άνοια επαναλαμβάνουν ιστορίες ξανά και ξανά και μετά ξεχνούν ότι το είπαν ποτέ. Αυτό είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα της δραστικής γνωστικής έκπτωσης. Εάν το αγαπημένο σας πρόσωπο το κάνει επίσης αυτό, μπορεί να σημαίνει κάτι μεγαλύτερο από την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα