19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Tumbao: Συνδυάστε την γυμναστική με τη διασκέδαση

Το Tumbao είναι ένα νέο είδος χορού, στον οποίο συνδυάζονται αερόβιες κινήσεις μαζί με χορευτικές τεχνικές, βοηθώντας το σώμα να εκφραστεί. Περιλαμβάνουν βασικά βήματα λάτιν χορών όπως της salsa, reggaeton, merengue κ.α. Το Tumbao προέρχεται από την Βενεζουέλα και πρόκειται για έναν συνδυασμό χορού και γυμναστικής.

 

askisi 4 1

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

Το Τumbao εντάσσεται στην κατηγορία της αερόβιας γυμναστικής. Αυτός ο χορός συνδυάζει εκφραστικές για το σώμα κινήσεις ενώ μαθαίνεις ταυτόχρονα και την τεχνική διαφόρων χορών λάτιν (π.χ. merengue, salsa, reggaeton, dembow, bachata κ.α.) προσφέροντας παράλληλα καρδιαγγειακά οφέλη μαζί με διασκέδαση σε όποιον αποφασίσει να δοκιμάσει.

Το χαρακτηριστικό του Tumbao, αλλά και αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει έναντι άλλων αερόβιων μορφών εκγύμνασης είναι ότι οδηγεί στην απώλεια βάρους ενώ ταυτόχρονα οδηγεί στην τόνωση των μυϊκών ομάδων, χωρίς, όμως, να κάνει τον ασκούμενο να βαριέται.

Ένα τυπικό μάθημα Tumbao πόσο διαρκεί και τι περιλαμβάνει;

Ένα τυπικό μάθημα Tumbao διαρκεί 50 λεπτά. Συνήθως πέρα από τις χορογραφίες το μάθημα περιλαμβάνει ένα μικρό μέρος με ασκήσεις και διατάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες να γίνονται πριν από οποιαδήποτε μορφή άσκησης. Οι χορογραφίες αποτελούνται από εναλλαγές μεταξύ αργών και γρήγορων επαναλήψεων διαφόρων κινήσεων. Οι κινήσεις είναι ενσωματωμένες σε μια χορογραφία η οποία έχει σχεδιαστεί με σκοπό να εμπλέξει και τελικώς να γυμνάσει συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες.

Υπάρχουν βασικές κινήσεις που πρέπει να μάθω;

Οι κινήσεις και η τεχνική του συγκεκριμένου είδους χορού έχει ως βάση τους λάτιν χορούς. Οπότε σε κάθε μάθημα η κάθε χορογραφία διαφοροποιείται ως προς τις κινήσεις της. Ο εκπαιδευτής κάθε φορά δείχνει τις κινήσεις και στη συνέχεια μαζί με τους συμμετέχοντες εκτελούν την χορογραφία.

Χέρια πόδια κινούνται ταυτόχρονα. Τα χέρια συνήθως ή κάνουν κάποια κίνηση που περιλαμβάνει την ανύψωση τους πάνω από το κεφάλι ή κινούνται είτε δεξιά είτε αριστερά στο ύψος των ώμων ή λίγο πιο κάτω από αυτούς. Οι κινήσεις των ποδιών είναι ανάλογα τα βήματα της κάθε χορογραφίας ενώ λεκάνη και μέση επίσης συμμετέχουν.

askisi 3 1

Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων στους οποίους αντενδείκνυται αυτή η μορφή άσκησης;

Σε κάθε είδους άσκηση πρέπει να ζητείται η συμβουλή του ιατρού. Εάν λοιπόν αντιμετωπίζετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα ή εάν ανήκετε σε κάποια ειδική ομάδα πληθυσμού ο θεράπων ιατρός σας θα πρέπει να σας παρέχει την ενημέρωση σχετικά με το αν μπορείτε να συμμετέχετε ή όχι στο εν λόγω πρόγραμμα.

Ωστόσο σε κάθε περίπτωση το Tumbao όπως και άλλα είδη χορού φυσικά και δεν αποκλείει την συμμετοχή των διαφόρων ατόμων. Συνίσταται για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Ως μορφή αερόβιας άσκησης, επειδή δεν εμπλέκει και την χρήση οργάνων, αποτελεί ασφαλή μορφή άσκησης.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα