11.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024

Τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο, γραβιέρα και μπέικον

Σε ποιους δεν αρέσει η τορτίγια με υπέροχη γέμιση για ένα χορταστικό πρωινό και όχι μόνο! Ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει.

tortigias

 

ΥΛΙΚΑ

8 τορτίγιες των 8 ιντσών
60 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
200   γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
400 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
60 γρ. σάλτσα bbq
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τις τορτίγιες: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 40 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να αποβάλει το λίπος του.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
  3. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των μανιταριών με τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας και στο κέντρο απλώνουμε το 1/8 της γέμισης σε μακρόστενο σχήμα.
  5. Διπλώνουμε την τορτίγια πάνω από τη γέμιση και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
  6. Τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  8. Λαδώνουμε τις τορτίγιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί.
  9. Για τις πιπεριές ψητές: Λαδώνουμε τις πιπεριές και ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο ψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές.
  10. Τις αποσύρουμε σε σκεύος και τις διατηρούμε σκεπασμένες για λίγη ώρα. Απομακρύνουμε φλούδα και σπόρους.
  11. Διατηρούμε στο ψυγείο.

tortigias 1

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα