23.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ψεύτικη διαφήμιση προσφέρει σεξ με ανηλίκους – 6.600 κλικ σε 4 ημέρες

Μια ψεύτικη διαφήμιση που δημιουργήθηκε από την αστυνομία του Ντάραμ που προσέφερε σεξ με ανηλίκους έλαβε πάνω από 6.600 προβολές σε τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με αξιωματικούς. Η διαφήμιση αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας με τίτλο Project Firebird, η οποία εστιάζει σε άτομα που ενδιαφέρονται να αγοράσουν σεξουαλικές υπηρεσίες από παιδιά, καθώς και να παρέχουν εκπαίδευση και υποστήριξη σε θύματα ή πιθανά θύματα. Η διαφήμιση αφορούσε μυστικούς αξιωματικούς που υποδύονταν ως ανήλικοι στο διαδίκτυο.

paidiki fovia

«Η διαφήμιση είχε 6678 επισκέψεις σε διάστημα τεσσάρων ημερών και έλαβε μηνύματα από περισσότερους από 600 διαφορετικούς αριθμούς τηλεφώνου», δήλωσε η αστυνομία του Ντάραμ σε δελτίο μέσων ενημέρωσης την Πέμπτη. Μέχρι στιγμής, οι ανακριτές έχουν συλλάβει πέντε άτομα και έχουν απαγγείλει 15 κατηγορίες αυτόν τον μήνα, χάρη στην πρωτοβουλία. Σύμφωνα με το Καναδικό Κέντρο Παιδικής Προστασίας, τον περασμένο χρόνο, το cybertip.ca σημείωσε αύξηση 31 τοις εκατό στη συνολική διαδικτυακή θυματοποίηση παιδιών.

Ο διευθυντής του Cybertip.ca, Stephen Sauer, εξηγεί ποια μοτίβα βλέπει ο οργανισμός αυτή τη στιγμή στη γραμμή του και τι πρέπει να γίνει για να το αντιμετωπίσει. «Βλέπουμε τους παραβάτες να εντείνουν τις τακτικές ελέγχου, να αυξάνουν τη χρήση του εξευτελισμού και να χρησιμοποιούν πολλαπλούς λογαριασμούς για να στοχεύουν τη νεολαία. Μια από τις πιο ανησυχητικές τάσεις είναι ότι, σε πολλές περιπτώσεις, η νεολαία δεν λέει σε κανέναν για το τι περνάει», είπε σε μια δήλωση στο Now Toronto.

proti agapi paidiou nipio kai efivia

«Είναι σημαντικό να διδάξουμε στους νέους δεξιότητες που τους βοηθούν να πλοηγούνται σε διαδικτυακές καταστάσεις με ασφάλεια και πού να απευθυνθούν για βοήθεια, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να προστατεύονται στο διαδίκτυο. Δεδομένου ότι οι συσκευές, τα παιδιά παρέχουν στους θηρευτές πρόσβαση 24-7 στα σχολεία, τα σπίτια και τα υπνοδωμάτιά τους, η κυβερνητική ρύθμιση είναι ένα απαραίτητο βήμα για την προστασία των παιδιών», συνέχισε.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα