22.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ελονοσία ΗΠΑ: 7ο κρούσμα ελονοσίας στη Φλόριντα

Μια κομητεία της νοτιοδυτικής Φλόριντα έχει τεκμηριώσει ένα έβδομο κρούσμα ελονοσίας, δήλωσαν οι πολιτειακές αρχές. Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα ανέφερε ένα νέο τοπικά επίκτητο κρούσμα ελονοσίας στην κομητεία Sarasota κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 9-15 Ιουλίου. Αυτό προστίθεται σε πέντε ακόμη περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν τον περασμένο μήνα και ένα κρούσμα τον Μάιο.

elonosia krousmata

Ελονοσία στις ΗΠΑ: Ποιες κομητείες παρουσιάζουν κρούσματα;

Η κομητεία Sarasota και η κομητεία Manatee που βρίσκονται απευθείας στα βόρεια βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια για σχεδόν ένα μήνα. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού, ακριβώς νότια του κόλπου της Τάμπα.

Οι αξιωματούχοι της κομητείας Σαρασότα χρησιμοποιούν αεροσκάφη, φορτηγά και πληρώματα εδάφους για να εφαρμόσουν εντομοκτόνο στην περιοχή όπου αναφέρθηκαν τα κρούσματα ελονοσίας. Οι εργαζόμενοι στον έλεγχο των κουνουπιών παγιδεύουν τα έντομα και τα στέλνουν στα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για αξιολόγηση.

elonosia ipa

Περίπου 2.000 περιπτώσεις ελονοσίας στις ΗΠΑ διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο—η συντριπτική πλειοψηφία σε ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες όπου η ελονοσία συνήθως εξαπλώνεται. Από το 1992, υπήρξαν 11 κρούσματα ελονοσίας από κουνούπια στις ΗΠΑ. Το τελευταίο σημειώθηκε το 2003 στην κομητεία Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου αναφέρθηκαν οκτώ κρούσματα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα