21.4 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Γρίπη Κρυολόγημα: Πώς να παραμείνετε υγιείς αυτήν την εποχή γύρω από άρρωστους συγκατοίκους

Γρίπη Κρυολόγημα: Όταν η εποχική ασθένεια χτυπά το σπίτι σας, πώς θα εμποδίσετε το κρυολόγημα και τη γρίπη να εξαπλωθούν μεταξύ των μελών της οικογένειας; Ο Δρ. Marc Siegel, κλινικός καθηγητής ιατρικής στο NYU Langone, επανέλαβε τα βασικά στοιχεία για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού σε σχόλια. Μεταξύ των κορυφαίων συμβουλών του: Πλένετε συχνά τα χέρια σας και απολυμαίνετε τις οικιακές επιφάνειες. Όσοι είναι άρρωστοι θα πρέπει να παραμείνουν χωρισμένοι από τους άλλους ή να φορούν μάσκα προσώπου υψηλής ποιότητας εάν πρέπει να βρίσκονται κοντά σε συγκατοίκους, συμβουλεύει ο Siegel. Οι ειδικοί προσφέρουν συμβουλές για το πώς να μην εξαπλωθεί το κρυολόγημα και η γρίπη σε όλο το σπίτι σας αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

flu 1

«Η γρίπη έχει ποσοστό προσβολής 25%, που σημαίνει ότι για όλους όσοι προσβάλλονται, το ένα τέταρτο των ανθρώπων που βρίσκονται σε στενή επαφή θα τη νοσήσει», είπε. Ο παιδίατρος της Cedars-Sinai, Santhosh Nadipuram, M.D., ο οποίος εδρεύει στην Καλιφόρνια, είπε σε ξεχωριστή συνομιλία ότι οι άρρωστοι θα πρέπει ιδιαίτερα να κρατούν αποστάσεις από άτομα υψηλού κινδύνου στο νοικοκυριό. Αυτό περιλαμβάνει παιδιά κάτω των 6 μηνών και ενήλικες άνω των 65 ετών, καθώς και οποιονδήποτε με σοβαρή παχυσαρκία, κακώς ελεγχόμενο διαβήτη, πνευμονική νόσο ή καρδιακή νόσο. «Η γρίπη έχει ποσοστό προσβολής 25%, που σημαίνει ότι για όλους όσοι προσβάλλονται, το ένα τέταρτο των ανθρώπων που βρίσκονται σε στενή επαφή θα τη νοσήσει». Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με ανοσοκαταστολή. Η Nadipuram μοιράστηκε μερικές άλλες βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη της εξάπλωσης, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης του βήχα και του φτερνίσματος, παρόλο που αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για τα μικρά παιδιά.

Οι γιατροί συνιστούν να καλύπτεται ο βήχας και το φτάρνισμα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Συνέστησε επίσης στις οικογένειες να διατηρούν τα σπίτια τους καλά αεριζόμενα και να αποφεύγουν να μοιράζονται φαγητό ή ποτό με μολυσμένα άτομα. Το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι το κλειδί, πρόσθεσε ο γιατρός. Συνιστά να πλένεστε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν και μετά το φαγητό, πριν από την επαφή με ευάλωτα άτομα και αφού αγγίξετε το πρόσωπό σας ενώ αντιμετωπίζετε ενεργά συμπτώματα. Στην περίπτωση της γρίπης, το Nadipuram ενθάρρυνε τους ετήσιους εμβολιασμούς για να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας. Τα εμβόλια κατά της γρίπης συνιστώνται για όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 6 μηνών, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

coldflu

Το CDC συνιστά σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 6 μηνών να λαμβάνουν εμβόλιο κατά της γρίπης, κάποιον στο σπίτι με υψηλό κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης, το άρρωστο άτομο μπορεί να απομονωθεί σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο με ελάχιστη επαφή μέχρι να μειωθούν πολύ ο βήχας και το φτάρνισμα και μπορεί να φορέσει μάσκα εάν χρειάζεται να αλληλεπιδράσει με άλλα μέλη της οικογένειας σε ένα κλειστό δωμάτιο», είπε ο Nadipuram. «Για τα μικρά παιδιά, θα πρέπει να μπορούν να «ελέγχουν» τις εκκρίσεις τους, που σημαίνει ότι τυχόν ρινική καταρροή θα πρέπει να είναι ελάχιστη, έτσι ώστε το παιδί ή ο γονέας/φροντιστής να μπορούν εύκολα να τα καθαρίσουν, να πετάξουν τη χαρτοπετσέτα και να καθαρίσουν τα χέρια τους», πρόσθεσε ο γιατρός. Ο Δρ Siegel συμβούλεψε ότι σε περίπτωση ξαφνικής κόπωσης, μυϊκών πόνων, πονοκεφάλου, πονόλαιμου ή συμφόρησης του ανώτερου αναπνευστικού, τα άτομα θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό Σε περίπτωση ξαφνικής κόπωσης, μυϊκών πόνων, κεφαλαλγίας, πονόλαιμου ή συμφόρησης του ανώτερου αναπνευστικού, τα άτομα θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό. “Η διαφοροποίηση μεταξύ γρίπης, RSV και COVID μπορεί να βοηθήσει όσον αφορά την πιθανή θεραπεία εάν διατρέχετε κίνδυνο σοβαρής ασθένειας”, είπε επίσης. Με αρκετές αναπνευστικές ασθένειες να επιπλέουν αυτή την εποχή του χρόνου, ο Nadipuram συμφώνησε ότι είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε πότε πρέπει να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια Και πρόσθεσε: «Μιλήστε με τον γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες και ζητήστε καθοδήγηση, ειδικά εάν αισθάνεστε τα συμπτώματά σας ανησυχητικά ή σοβαρά».

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα