21.4 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μητσοτάκης : Οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα & η θέση του ελληνικού χρηματιστηρίου

Για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, τη θέση του ελληνικού χρηματιστηρίου και τις νεοφυείς  , αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε διεθνές φόρουμ επενδυτών, που συνδιοργανώνουν η Μόργκαν Στάνλεϊ και το Ελληνικό Χρηματιστήριο, στο Λονδίνο όπου βρίσκεται για επίσημη τριήμερη επίσκεψη

xrimata evro
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πορεύεται στη μεταρρυθμιστική οδό που άνοιξε την προηγούμενη τετραετία, με στόχο να ενδυναμώσει τον κύκλο της ανάπτυξης, το μέρισμα της οποίας θα μοιράζεται στην κοινωνία.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Μεγάλης Βρετανίας και αρχηγό των Εργατικών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το αυριανό τετ α τετ κορυφής του πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του. Αναμένεται να θέσουν επί τάπητος τις βρετανικές σχέσεις, να συζητήσουν για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο Ισραήλ Χαμάς, ενώ είναι αναμενόμενο, όπως έχει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN, να θέσει το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Υπενθυμίζεται πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη η επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων που προσκτήθηκαν από 5 θαλάσσιες παραχωρήσεις, στο πλαίσιο της αναζήτησης αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Αν η επεξεργασία “δείξει” xrimatistirioυποψήφιους στόχους, τότε ανάλογα με το επίπεδο ωρίμανσης των ερευνών σε κάθε παραχώρηση, οι ανάδοχοι θα προχωρήσουν είτε στη διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων, είτε στη συλλογή πιο αναλυτικών σεισμικών μετρήσεων (τρισδιάστατων).


Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

«Θυμάμαι όταν ήμουν πάλι εδώ πριν από ένα χρόνο, συζητούσαμε για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και επισήμανα κάποια σημαντικά ορόσημα που έπρεπε να επιτύχουμε για το 2023. Το πιο σημαντικό ήταν η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και ότι θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη δημοσιονομική σταθερότητα. Είμαι ευτυχής που καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις.

Βέβαια, σημαντική προϋπόθεση για όλα αυτά ήταν η πολιτική νίκη μας στις διπλές εκλογές πριν από λίγους μήνες. Έχουμε ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις και σκοπεύουμε να προχωρήσουμε με μια επιθετική ατζέντα για να διασφαλίσουμε ότι η πρόοδος που έχουμε σημειώσει θα συνεχιστεί. Είμαι ευτυχής που βλέπω ότι το ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα ολοένα και αυξάνεται και ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικά ξένα κεφάλαια και σημαντικά ξένα επενδυτικά κεφάλαια ενδιαφέρονται να γίνουν μέρος της επιτυχίας μας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα