24.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Η κατεδάφιση της Πολιτείας Καινοτομίας στην Πειραιώς ( ΧΡΩΠΕΙ )

Σε ματαίωση οδηγήθηκε ο πολλά υποσχόμενος διαγωνισμός για την υλοποίηση της Πολιτείας Καινοτομίας στην οδό Πειραιώς .Είναι η 3η  φορά που ματαιώνεται ο εν λόγω διαγωνισμός μετά από τρεις αγόνους  διαγωνισμούς ( 8/3/2021 , 30/1/2023 , 17/5/2023 ) .Είχαμε αναρωτηθεί πριν περίπου ένα χρόνο ( 30/9/2022) εάν ήταν fake news η ανάπτυξη του Kέντρου Καινοτομίας ή ένας άλυτος γρίφος για το παρόν και το μέλλον του κτιρίου.

xrysoxoidis

Αποδείχτηκε ότι τελικά είναι ένας άλυτος γρίφος . Γιατί τι άλλο να πει κανείς για ένα έργο  ( ΧΡΩΠΕΙ ) που ξεκίνησε με 100.000.000 ευρώ και  έφτασε στα 280.000.000 ευρώ ; Έργο που είχε αρχική διάρκεια σύμβασης 45 χρόνια και πήγε στα 90 χρόνια ! Που το οικονομικό αντάλλαγμα ήταν 1% για το δημόσιο και μειώθηκε στο 0,5% (50% μείωση ) . Και πολλά άλλα που τώρα δε θα τα σχολιάσουμε.

xropei xromatoyrgia peiraia ktirio

Και άλλα σημαντικά projects ανακοινώθηκαν για να αναπτυχθεί η καινοτομία αλλά « χάθηκαν» στις «διαβουλεύσεις». Να θυμίσουμε άλλο ένα πολυδιαφημισμένο project καινοτομίας που θα φιλοξενούσε μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών πωλήσεων στο Σχιστό το οποίο ματαιώθηκε τελευταία στιγμή πριν από λίγους μήνες.Αυτά τα projects θέλουν μία μεγαλύτερη προσοχή όταν ανακοινώνονται γιατί  η  υλοποίηση τους απαιτεί σοβαρές προϋποθέσεις και όχι απλά μεγάλα και εύκολα κέρδη για τους επενδυτές.

  • Θέλουμε να πιστεύουμε ότι  οι αστοχίες αυτές θα γίνονται μαθήματα και να λαμβάνουν και τα μηνύματα της κοινωνίας όπως αυτά εκφράζονται από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα