21.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Βάρος εμφάνιση: Η θετικότητα του σώματος δεν συνδέεται πάντα με το βάρος αλλά και με την εμφάνιση

Σε μια γρήγορη ζωή όπως η δική μας, όπου συνήθως δεν έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για το σώμα και το μυαλό μας. Η συνολική μας εμφάνιση αντανακλά τη φυσική και ψυχική μας κατάσταση. Το σωματικό μας βάρος αντιμετωπίζεται συχνότερα ως δείκτης υγείας βάσει του οποίου οι άνθρωποι κρίνουν ο ένας τον άλλον και τον εαυτό τους. Αυτό σταδιακά κάνει την ατμόσφαιρα γύρω μας τοξική, γεγονός που μειώνει την αίσθηση της αυτοεκτίμησης του ατόμου. Πρέπει να μοιραζόμαστε περισσότερη επίγνωση ότι το βάρος είναι η παράμετρος για την εμφάνιση της κατάστασης του μεταβολισμού και της φυσικής κατάστασης κάποιου και δεν αφορά αποκλειστικά την υγεία.

thetikotita 1

Τι είναι το Body Positivity;

Η υγεία είναι ένα σύνολο των ψυχικών, συναισθηματικών, φυσιολογικών, πνευματικών και κοινωνικών προοπτικών ενός ατόμου. Οι ατομικιστικές διαφορές όπως το βάρος, το μέγεθος, το χρώμα και η εμφάνιση είναι βασικά κοινωνικές και ατομικιστικές διαφορές στις αντιλήψεις. Η αντίληψη ενός ατόμου για το σώμα του μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχική του υγεία και τη γενική ευημερία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Σύμφωνα με ειδικούς, η έρευνα στην ψυχολογία έχει δείξει ότι η θετικότητα του σώματος προωθείται ως εναλλακτική λύση στην αυτοεκτίμηση που βασίζεται στην εμφάνιση, η οποία μπορεί να είναι επιβλαβής τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική υγεία ενός ατόμου.

Πώς σας επηρεάζει η εικόνα σώματος;

Η επιβλαβής επίδραση θα μπορούσε να είναι σε βαθμό στον οποίο κάποιος αισθάνεται περήφανος για το φυσικό σώμα ή τις ιδιότητες του αναφέρεται ως αυτοεκτίμηση. Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που εμπίπτουν στο κριτήριο της αυτοεκτίμησης της εμφάνισης καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια στην καθημερινότητά τους για να δείχνουν καλύτερα ώστε να αισθάνονται καλύτερα. Εξήγησε περαιτέρω ότι υπάρχουν 2 τελικές απόψεις σχετικά με τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της θετικότητας και της εμφάνισης του σώματος. Η θετικότητα και η εμφάνιση του σώματος συνδέονται επίσης με το άγχος και την κατάθλιψη, καθώς είναι πάντα πολύ σημαντικό να δεις τα καλύτερα.

Ποια είναι η σωστή προσέγγιση;

Μερικές φορές, λόγω του γρήγορου τρόπου ζωής, γίνεται δύσκολο να διατηρήσει κανείς ένα πρόγραμμα για τη βασική του εμφάνιση ενώ βρίσκεται σε κοινωνικό περιβάλλον. Υπάρχουν πολλά τέτοια κινήματα όπως ο βλέμμα, το κίνημα αποδοχής γεγονότων, ο μεγεθισμός, η εικόνα του σώματος και πολλά άλλα που μοιράζονται σύγχρονα σχετικά με την εικόνα του σώματος και την κοινωνική αποδοχή. Εάν ένα άτομο δίνει μεγαλύτερη διάρκεια στις καθημερινές δουλειές στις εμφανίσεις, είναι πιθανό να επηρεάσει την παραγωγικότητά του στη δουλειά και στον προσωπικό χώρο.

thetikotita 3

Βλέπουμε πολλά τέτοια μοτίβα ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς σε διαταραχές προσωπικότητας όπως η οριακή διαταραχή προσωπικότητας και η σωματική δυσμορφική διαταραχή, με δυσλειτουργίες σε ασθενείς με χαμηλή αυτοεκτίμηση, εικόνα για τον εαυτό τους, αυτοαποδοχή και αυτοπεποίθηση. μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, επομένως η εύρεση της μέσης ή η διατήρηση της ισορροπίας είναι αυτό που το κάνει καλύτερο. Ενώ βρισκόμαστε σε κοινωνικούς και εταιρικούς χώρους, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε βασική υγιεινή και εμφάνιση, αλλά αν πιστεύετε ότι το 1/4 της ημέρας εξαρτάται από την εμφάνισή σας και την εμφάνισή σας, τότε είναι ανησυχητικό και πρέπει να το τροποποιήσετε.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα