22.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Κώστας Σκρέκας: Πιο στενή η συνεργασία Ελλάδας -Η.Π.Α. για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η στενή συνεργασία Ελλάδας – Η.Π.Α. για την περαιτέρω ενίσχυση και προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του κ.  Σκρέκα με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνη.

skrekas 1

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως «χάρη στο σταθερό και ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον που δημιούργησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ, μεγάλες αμερικανικές εταιρείες δίνουν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, με σημαντικές επενδύσεις στην πράσινη μετάβαση, τη βιομηχανία, την τεχνολογία, την έρευνα και την καινοτομία. Σε συνεργασία με την αμερικανική Κυβέρνηση, θα εργαστούμε από κοινού ώστε να συνεχιστεί αυτή η αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας, με στόχο να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες ξένες επενδύσεις στη χώρα».

Για το μεγάλο ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης αλλά και στις εμβληματικές επενδύσεις που σηματοδοτούν την επαναβιομηχάνιση της Ελλάδας, όπως συνέβη με το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων από την αμερικανική ONEX Shipyards.

geotee logo

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα