20.6 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μάχη των AI στην ιατρική έρευνα – ChatGPT vs Elicit

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να μας σώσει από το επίπονο και χρονοβόρο έργο της συλλογής ακαδημαϊκών ερευνών; Μια διεθνής ομάδα ερευνητών μελέτησε την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης ως εργαλείου συλλογής πληροφοριών στον ιατρικό τομέα.

chatgpt elicit

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Masaru Enomoto της Μεταπτυχιακής Σχολής Ιατρικής του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα, τροφοδότησε πανομοιότυπα κλινικά ερωτήματα και κριτήρια επιλογής βιβλιογραφίας σε δύο γενετικά AI – ChatGPT και Elicit. Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στο Hepatology Communications. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ενώ το ChatGPT πρότεινε εικονικά άρθρα, το Elicit ήταν αποτελεσματικό, προτείνοντας πολλαπλές αναφορές μέσα σε λίγα λεπτά με το ίδιο επίπεδο ακρίβειας με τους ερευνητές.

elicit chatgpt

«Αυτή η έρευνα προέκυψε από την εμπειρία μας με τη διαχείριση τεράστιων ποσοτήτων ιατρικής βιβλιογραφίας για μεγάλες χρονικές περιόδους. Η πρόσβαση σε πληροφορίες με τη χρήση γενετικής τεχνητής νοημοσύνης είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, επομένως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς οι τρέχουσες πληροφορίες δεν είναι ακριβείς ή ενημερωμένες μέχρι σήμερα», είπε ο Δρ Enomoto. «Ωστόσο, το ChatGPT και άλλα γενεσιουργά AI εξελίσσονται συνεχώς και αναμένεται να φέρουν επανάσταση στον τομέα της ιατρικής έρευνας στο μέλλον».

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα