22.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυθαίρετα: Έρχονται πρόστιμα και κατεδαφίσεις με συνοπτικές διαδικασίες

Στελεχωμένη με πέντε νομικούς και τεχνικούς συμβούλους από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), το  Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και την Προεδρία της Κυβέρνησης η νέα ομάδα θα πρέπει επίσης  να συγκεντρώσει και να ενοποιήσει τις υφιστάμενες ρυθμίσεις που αφορούν στον κατασταλτικό έλεγχο της αυθαίρετης δόμησης.  Επιπλέον, θα καθορίσει  ρητώς τα αρμόδια όργανα, ώστε να μην πετάει  η μία υπηρεσία το «μπαλάκι» των ευθυνών στην άλλη, καθώς και τους όρους συνεργασίας μεταξύ τους, προκειμένου να μπει «φρένο» στην πολεοδομική παρανομία.

spiti mikro

Ομάδα εργασίας

Σύμφωνα με απόφαση του  Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθυμίου Μπακογιάννη, η Ομάδα Εργασίας οφείλει έως τις 31 Σεπτεμβρίου να ολοκληρώσει το έργο της  και να το αποστείλει στις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων και ειδικότερα στον υπουργό  Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο,  στον υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή  Χατζηδάκη , στην υπουργό Εσωτερικών κυρία Νίκη Κεραμέως και  τον υπουργό και υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.κ. Θόδωρο  Σκυλακάκη και Νίκο  Ταγαρά.

athens athina spitia

Tριπλό χτύπημα στην αυθαίρετη δόμηση

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τριπλό χτύπημα στην αυθαίρετη δόμηση. Με στόχο τον έλεγχο των πολεοδομικών παρανομιών, το επιτελείο του ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, σχεδιάζει επίθεση σε τρία επίπεδα. Καταρχάς, το Δημόσιο θα προμηθευτεί  επιτέλους δορυφορικές εικόνες του 2011 για την πιστοποίηση του χρόνου ανέγερσης των παράνομων κατασκευών. Γιατί είναι απαραίτητες; Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει θέσει την 28η Ιουλίου 2011 ως «κόκκινη γραμμή», πέραν της οποίας όποιο αυθαίρετο χτίζεται δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί και πρέπει να κατεδαφιστεί.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα