22.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπουργείο Εργασίας: Άμεση ανταπόκριση για ανανέωση συμβάσεων 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Εργασίας και συγκεκριμένα του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο ζήτημα που ανέκυψε με την λήξη 2.000 συμβάσεων στα Νοσοκομεία. Μάλιστα, ο Υπουργός δήλωσε πως θα προβεί σε ανανέωση των συμβάσεων μέσω ΟΑΕΔ, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τόσο τις ανάγκες του ΕΣΥ, όσο και τους ωφελούμενους για μακροχρόνια ανέργους 55-67 ετών. Η ΠΟΕΔΗΝ χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή, ευχαριστώντας τον Υπουργό για την άμεση δράση.

1 poedin

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το Υπουργείο Εργασίας

“Θεωρούμε θετική εξέλιξη την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Εργασίας κο Άδωνι Γεωργιάδη να επικοινωνήσει μαζί μας, σήμερα για ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να εξευρεθεί λύση στην ανανέωση των Συμβάσεων 2.000 εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ με το πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων 55 -67 ετών. Δώσαμε στοιχεία στον Υπουργό που πιστοποιούν ότι υπάρχει νομική δυνατότητα ανανέωσης των Συμβάσεων. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων.”

1 poedin stasi ergasias

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ είχε απευθυνθεί τόσο στο Υπουργείο Εργασίας όσο και στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με το φλέγον ζήτημα της επερχόμενης λήξης των συμβάσεων. Όπως είχαν αναφέρει σε ανακοίνωσή τους μάλιστα: “Στα Νοσοκομεία εργάζονται περί τις 2000 εργαζόμενοι μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) με διετείς συμβάσεις του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών. Υπηρετούν σε θέσεις πρώτης γραμμής, Τραυματιοφορείς, Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό, Τεχνικοί, Διοικητικοί, Εργάτες κλπ. Προσελήφθησαν στη διάρκεια της πανδημίας, εκπαιδεύτηκαν και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία, η μη ανανέωση των προγραμμάτων εργασίας των συναδέλφων δημιουργεί δυσαναπλήρωτα κενά.”

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα