24.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρέψιμο: Πώς μας επηρεάζει η οπισθοδρομική δυσλειτουργία του κρικοφαρυγγικού;

Η αδυναμία για ρέψιμο – που ονομάζεται οπισθοδρομική δυσλειτουργία του κρικοφαρυγγικού (R-CPD) – προκαλείται από την αποτυχία του κρικοφαρυγγικού μυός του λαιμού να χαλαρώσει για να επιτρέψει τη διέλευση αερίων προς τα έξω. Μια μελέτη βασισμένη σε συνεντεύξεις στο Neurogastroenterology & Motility που περιελάμβανε 199 ενήλικες που επηρεάστηκαν από την πάθηση αποκαλύπτει την επίδραση της R-CPD στην ποιότητα ζωής.

erigi repsimo

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ανέφεραν φούσκωμα στην κοιλιά, κοινωνικά άβολους θορύβους γουργουρίσματος, υπερβολικό μετεωρισμό και δυσκολία στον έμετο. Μόνο οι μισοί συζήτησαν τα συμπτώματά τους με τον κλινικό τους ιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας και το 90% θεώρησε ότι δεν έλαβε επαρκή βοήθεια. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν επίσης αμηχανία, άγχος/κατάθλιψη, αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις και διακοπή εργασίας λόγω R-CPD.

“Το R-CPD περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από τη σωματική πρόκληση της αδυναμίας να ρευτούμε· επηρεάζει επίσης σημαντικά την καθημερινή ζωή, τις σχέσεις και την ψυχική ευεξία των ανθρώπων”, δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Jason N. Chen, φοιτητής ιατρικής στο Texas Tech University Health. Κέντρο Επιστημών. «Οι μελλοντικές προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την R-CPD, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των ποσοστών αναγνώρισης και θεραπείας».

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα