21.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μακροζωία διατροφή: 5 θρεπτικά συστατικά που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώνετε όμορφα

Οι διατροφικές σας συνήθειες μπορεί να αλλάξουν καθώς μεγαλώνετε, αλλά ορισμένα βασικά στοιχεία στη διατροφή σας θα πρέπει να παραμένουν πάντα τα ίδια. «Μπορεί να συμβούν αλλαγές στην όρεξη καθώς η σωματική δραστηριότητα αρχίζει να μειώνεται, ο μεταβολισμός αλλάζει ή η οστική και η μυϊκή μάζα χάνονται με την ηλικία. Ωστόσο, ενώ οι ενεργειακές σας ανάγκες μπορεί να μειωθούν, οι ανάγκες σας σε θρεπτικά συστατικά αυξάνονται πραγματικά», λέει η Melissa Keeney, εγγεγραμμένη διαιτολόγος στο Ιατρικό Κέντρο St. Vincent. Λοιπόν, ποια θρεπτικά συστατικά πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας; Η Keeney έχει την απάντηση.

makrozoia 1

Αυτά τα 5 θρεπτικά συστατικά υποστηρίζουν την υγιή γήρανση

Η Keeney προτείνει να δίνετε προτεραιότητα σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά καθώς μεγαλώνετε:

  • Ασβέστιο. Καθώς μεγαλώνετε, τα οστά σας γίνονται πιο εύθραυστα. Αυτό τους κάνει πιο εύκολο να σπάσουν, αλλά το ασβέστιο μπορεί να βοηθήσει. Βρείτε το σε τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί.
  • Βιταμίνη Β12. Αυτό βοηθά στην παραγωγή αίματος και νευρικών κυττάρων. Προσθέστε το στο μενού με τροφές όπως κρέας, ψάρι, αυγά και γαλακτοκομικά.
  • Προβιοτικά. Αυτά τα υγιή βακτήρια προέρχονται από τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως γιαούρτι, κεφίρ, ξινολάχανο, τέμπε ή συμπληρώματα διατροφής. Βοηθούν στην υγεία του εντέρου και στα πεπτικά προβλήματα.
  • Σελήνιο. Αυτό το θρεπτικό συστατικό διατηρεί τους μυς σας δυνατούς, προστατεύει τα κύτταρα σας από βλάβες και μολύνσεις και διατηρεί τον θυρεοειδή σας σε κορυφαίο σχήμα. Οι βραζιλιάνικοι ξηροί καρποί είναι μια πλούσια πηγή σεληνίου, μαζί με θαλασσινά, δημητριακά και δημητριακά, καθώς και γαλακτοκομικά προϊόντα.
  • Φολικό οξύ. Βοηθήστε τα κύτταρα σας να αναπτυχθούν και προστατέψτε από εγκεφαλικά και καρκίνους φροντίζοντας να λαμβάνετε αρκετό φυλλικό οξύ. Προσθέστε φυλλικό οξύ στη διατροφή σας με φυλλώδη χόρτα, ξηρούς καρπούς και φασόλια.

 

«Στοχεύστε να τρώτε μια ποικιλία τροφών για να πάρετε μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Συνήθως όσο πιο λαμπερό είναι ένα τρόφιμο, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά έχει. Όταν φτιάχνετε ένα πιάτο, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λίπος και φυτικές ίνες στα περισσότερα γεύματα και σνακ», λέει η Keeney.

prosdokimo zois

Μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα

Η αλλαγή μπορεί να είναι προκλητική ειδικά όταν πρόκειται για φαγητό. Δώστε χάρη στον εαυτό σας καθώς δοκιμάζετε κάτι νέο, λέει η Keeney. Δοκιμάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος φαγητών ή σκεφτείτε το μαγείρεμα κατά παρτίδες, ώστε να μην χρειάζεται να μαγειρεύετε κάθε μέρα. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, δοκιμάστε να συμπληρώσετε τη διατροφή σας με μια πολυβιταμίνη.

Πάντα να μιλάτε με τον πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης πριν ξεκινήσετε ένα νέο συμπλήρωμα, καθώς ορισμένα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα. Η συζήτηση με έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο-διατροφολόγο μπορεί επίσης να βοηθήσει. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό σχέδιο για εσάς με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις και το ιατρικό ιστορικό σας. Με λίγη βοήθεια, μπορείτε να κάνετε μικρές, ρεαλιστικές αλλαγές που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία σας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα