25.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Νεανική επιδερμίδα: Διατήρηση νεανικής επιδερμίδας θεραπείες κατά της γήρανσης

Οι άνθρωποι αναζητούν πάντα το άπιαστο αναφορικά με την νεότητα του δέρματός τους. Αν και η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία, υπάρχουν μέθοδοι που υποστηρίζονται από την επιστήμη για να μειώσουν τα αποτελέσματά της και να διατηρήσουν μια νεανική εμφάνιση. Ο Δρ Saru Singh, Σύμβουλο Αισθητικής και γιατρό, θα εξετάσει τις αποχρώσεις της γήρανσης, της υγιεινής διατροφής, των πρακτικών φροντίδας μαλλιών και δέρματος και κοινά λάθη που μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση του δέρματος.

derma 5 1

Κατανόηση της επιστήμης πίσω από το νεανικό δέρμα

Η διαδικασία γήρανσης είναι πολύπλοκη και επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής, το περιβάλλον και την κληρονομικότητα. Το μεγαλύτερο όργανο, το δέρμα, βιώνει συγκεκριμένες αλλαγές με την πάροδο του χρόνου, όπως μειωμένη παραγωγή ελαίου, μειωμένος κυτταρικός κύκλος και αργή διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Αυτά τα στοιχεία παίζουν ρόλο στην εμφάνιση ρυτίδων, χαλάρωσης του δέρματος και λεπτών γραμμών.

Συνήθη λάθη που εμποδίζουν τη διαδικασία

  1. Το κάπνισμα επιταχύνει τη γήρανση: Το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος, γεγονός που μειώνει την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου από το δέρμα. Επιπλέον, επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης εξαντλώντας το δέρμα από ζωτικά στοιχεία. Η εμφάνιση και η υγεία του δέρματός σας μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά εάν σταματήσετε το κάπνισμα.
  2. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει τα μειονεκτήματά του: Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα και μπορεί να επιδεινώσει τη φλεγμονή. Για να προωθήσετε την υγεία του δέρματός σας, πίνετε λιγότερο αλκοόλ και προτιμήστε ενυδατικά ποτά όπως νερό ή αφεψήματα από βότανα.

Οι ερευνητές εξέτασαν λεπτομερώς τις διαφορές μεταξύ του εγκεφάλου ποντικών που εκτέθηκαν στην ατμοσφαιρική ρύπανση και του εγκεφάλου ποντικών που παρουσίαζαν συμπτώματα κατάθλιψης και εκείνων που δεν εκτέθηκαν σε καμία ρύπανση. Τα ποντίκια που είχαν εκτεθεί σε επίπεδα ρύπανσης από τους μετακινούμενους είχαν σημαντικά περισσότερες κυτοκίνες στον εγκέφαλό τους. Οι κυτοκίνες είναι από τα πιο αξιοσημείωτα σημάδια επιβλαβούς φλεγμονής στο σώμα και ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν σε καταστάσεις ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Επιπτώσεις της Ρύπανσης

Ο κύριος αντίκτυπος της ρύπανσης είναι οι περιορισμοί στη σωματική δραστηριότητα και η συρρίκνωση των ανοιχτών χώρων πρασίνου.

    • Οι άνθρωποι είναι καλωδιωμένοι να βρίσκονται στο φως του ήλιου και κοντά στη φύση. Οι μεγαλουπόλεις και η αυξανόμενη ρύπανση επηρεάζουν τη λειτουργία των πνευμόνων και την αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού σε παιδιά και ηλικιωμένους, δύο ιδιαίτερα ευάλωτους πληθυσμούς. Το τρέξιμο σε μολυσμένα μέρη ασκεί υπερβολική πίεση στην καρδιά και τους πνεύμονες και μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό των πνευμόνων, δύσπνοια και άλλες σωματικές προκλήσεις.
    • Οι καθημερινές αναφορές για τα αυξανόμενα επίπεδα ρύπανσης έχουν αφήσει πολλούς ανθρώπους με άγχος για το κλίμα. Το οικολογικό άγχος, που συχνά αναφέρεται ως κλιματικό άγχος, είναι μια κρίση που σχετίζεται με ανησυχίες για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Αυτό δεν είναι πρόβλημα ψυχικής υγείας. Αντίθετα, είναι ένα είδος άγχους που μας προειδοποιεί για τους κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και βασίζεται στην αβεβαιότητα για το μέλλον. Δεδομένης της σοβαρότητας της κλιματικής αλλαγής, η ανησυχία και το άγχος για τις επιπτώσεις της είναι κατανοητές. Τα συναισθήματα απογοήτευσης, θυμού, ενοχής και ταπείνωσης είναι συχνά παρόντα με το άγχος του κλίματος και αυτά τα συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν τις στάσεις, τις πράξεις και τις διαδικασίες σκέψης κάποιου.

derma 4 1

    • Τα άτομα μπορούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα για να ανακτήσουν τον έλεγχο και να αντιμετωπίσουν την αδυναμία που συνοδεύει την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση. Το αποτύπωμά σας άνθρακα είναι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος που αφήνετε πίσω λόγω των καθημερινών σας δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, της κατανάλωσης, των διατροφικών επιλογών και της χρήσης πόρων όπως η ενέργεια.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα