26.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρομποτική Πλατφόρμα Μονής Θυρίδας: Για διακολπική ενδοαυλική ενδοσκοπική χειρουργική με φυσικό στόμιο

Ρομποτική Πλατφόρμα Μονής Θυρίδας: Το ransvaginal NOTES, που εισήχθη το 2012, έχει κερδίσει δημοτικότητα για την ενσωμάτωση των βασικών αρχών της κολπικής χειρουργικής. Η προσέγγιση συνδυάζει την είσοδο του φυσικού στομίου του κόλπου με τη χειροκίνητη επέκταση λαπαροσκοπικών οργάνων, προσφέροντας βελτιωμένη οπτικοποίηση του χειρουργικού πεδίου. Ενώ αυτή η τεχνική έχει εξελιχθεί για διαδικασίες όπως η υστερεκτομή, η χειρουργική των εξαρτημάτων, η μυομεκτομή, η ιεροκολποπηξία και η ανάρτηση υψηλού μητροϊερού συνδέσμου, οι επίμονες προκλήσεις στη συρραφή, την ανατομή και τον τριγωνισμό έχουν περιορίσει την εφαρμογή της σε επεμβάσεις ενδοαυλικής ενδοσκοπικής χειρουργικής κολπικού φυσικού στομίου (NOTES).

surgery b

Προηγούμενες μελέτες έχουν χρησιμοποιήσει τη ρομποτική πλατφόρμα Xi για χειρουργικές επεμβάσεις ενδοαυλικής ενδοσκοπικής χειρουργικής κολπικού φυσικού στομίου NOTES, συμπεριλαμβανομένης της ανατομής του πυελικού εδάφους για πολύπλοκες επεμβάσεις ενδομητρίωσης. Ωστόσο, η πλατφόρμα Xi αντιμετώπισε προκλήσεις με οργανικές συγκρούσεις σε διακολπικές επεμβάσεις ενδοαυλικής ενδοσκοπικής χειρουργικής κολπικού φυσικού στομίου ΝΟΤΕΣ. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Intelligent Surgery, μια ομάδα αμερικανών ερευνητών διερεύνησε μια χειρουργική επέμβαση ενδοαυλικής ενδοσκοπικής χειρουργικής κολπικού φυσικού στομίου NOTES που χρησιμοποιεί μια προηγμένη ρομποτική πλατφόρμα ενός σημείου – γνωστή ως da Vinci SP. Χρησιμοποιώντας τη νέα ρομποτική πλατφόρμα, η ερευνητική ομάδα επέδειξε με επιτυχία 10 χειρουργικά βήματα στην πιλοτική περίπτωση, η οποία περιλαμβάνει ρομποτική υστερεκτομή, αμφοτερόπλευρη σαλπιγγεκτομή, λύση της πρόσφυσης και εκτομή της ενδομητρίωσης. Έξι εβδομάδες μετά το χειρουργείο, ο ασθενής ανέφερε θετική έκβαση χωρίς χειρουργική τομή και ελάχιστο πόνο κατά τη διάρκεια της κλινικής επίσκεψης παρακολούθησης.

surgery

Ο Xiaoming Guan, επικεφαλής ερευνητής της αναφοράς περίπτωσης, τόνισε ότι αυτή ήταν η πρώτη χρήση μιας ρομποτικής πλατφόρμας στη διακολπική χειρουργική NOTES. «Περαιτέρω μελέτες με μεγαλύτερα μεγέθη δειγμάτων και συγκριτικές αναλύσεις είναι ζωτικής σημασίας για την επιβεβαίωση της σκοπιμότητας και της ασφάλειας της χρήσης αυτής της προηγμένης πλατφόρμας», πρόσθεσε ο Guan.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα