20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ατμός ρύζι: Πώς μαγειρεύοντας ρύζι ωφελείτε την ομορφιά σας;

Γιατί κανείς δεν το σκέφτηκε αυτό πριν; Αυτή είναι η ερώτηση που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας κάθε φορά που εμφανίζεται μια νέα συμβουλή στο TikTok, ακόμα κι αν είναι στην πραγματικότητα μια πανάρχαια θεραπεία. Γεγονός παραμένει ότι τις περισσότερες φορές – ας πούμε αρκετά συχνά – οι συμβουλές ομορφιάς και τα κόλπα που βρίσκονται στο κοινωνικό δίκτυο δεν είναι μόνο αποτελεσματικά, αλλά και οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον… εκτός από αυτά που είναι τρελά ή και επικίνδυνα. Και το πιο πρόσφατο εύρημα είναι πιθανό να ετυπωσιάσει, καθώς θα μπορούσε να είναι η απάντηση σε ένα από τα σημάδια γήρανσης που φοβούνται περισσότερο οι γυναίκες –ή η κοινωνία– οι ρυτίδες.

derma 2 1

Ο χρήστης Justin Yoon (@justinyooniverse) βρίσκεται πίσω από αυτό το τελευταίο viral βίντεο ομορφιάς. Ο νεαρός Κορεάτης, που φαίνεται να αγαπά περισσότερο τα βιντεοπαιχνίδια παρά τις συμβουλές ομορφιάς, μοιράζεται τη ρουτίνα της 44χρονης μητέρας του, Λόρεν Κιμ. (@yooniversemom), η ίδια χρήστης της πλατφόρμας. Σε αυτό το βίντεο 40 δευτερολέπτων, το οποίο έχει περισσότερες από 29 εκατομμύρια προβολές, ο γιος εξηγεί ότι η μητέρα του μοιάζει περισσότερο για 20 παρά 40 και περιγράφει την καθημερινότητά της.

Στο τέλος του βίντεο, επισημαίνει ότι η μητέρα του χρησιμοποιεί ένα «περίεργο» αλλά αποτελεσματικό τελετουργικό ομορφιάς που περιλαμβάνει την καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου της με τον ατμό από το μαγείρεμα του ρυζιού. Μια συμβουλή που της επιτρέπει να διατηρεί την επιδερμίδα της λεία και γεμάτη, χωρίς σημάδια γήρανσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η πλήρης ρουτίνα της Lauren Kim βασίζεται στην πραγματικότητα σε έναν υποδειγματικό τρόπο ζωής, αν όχι σε έναν τρόπο ζωής που συνάδει με γνωστές συστάσεις για την υγεία:

  • τακτική μέτρια έως έντονη άσκηση,
  • μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή γεμάτη λαχανικά,
  • και μια ρουτίνα ομορφιάς που αποτελείται από μάσκες, μασάζ και ατμό ρυζιού.

 

Πράγματι, η Lauren Kim έχει ουσιαστικά αγκαλιάσει τη μοντέρνα έννοια της ολιστικής ομορφιάς, η οποία περιλαμβάνει την εξέταση της ομορφιάς στο σύνολό της –μέσα και έξω– και έτσι υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής που στη συνέχεια αντανακλάται στο δέρμα. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, είναι δύσκολο να πούμε εάν ο ατμός που προέρχεται από το μαγείρεμα του ρυζιού είναι πραγματικά ένας παράγοντας για την πρόληψη των ρυτίδων.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ρυζόνερο προκαλεί σάλο στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο. Ένα πανάρχαιο τελετουργικό σε ορισμένους πολιτισμούς, το ρυζόνερο είναι γνωστό για τις πολλές του αρετές εδώ και αιώνες στην Ασία. Όχι μόνο είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για το μικτό έως λιπαρό δέρμα που τείνει να λάμπει κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά βοηθά επίσης στην καταπολέμηση ορισμένων σημαδιών γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

derma rizonero

Στην Ασία, εν τω μεταξύ, τα μαλλιά είναι αυτά που επωφελούνται από την ικανότητα του ρυζιού να τα κάνει πιο δυνατά, πιο γεμάτα και λαμπερά, όταν χρησιμοποιούνται με τη μορφή μάσκας. Αυτή η οικονομική συμβουλή έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς ανακυκλώνει το μαγειρικό νερό.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα