20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ έχουν ανεπαρκή κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης

Μια πρόσφατη μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας Mailman του Πανεπιστημίου Κολούμπια αποκαλύπτει σημαντικές προκλήσεις στην ασφαλιστική κάλυψη υγείας για τα παιδιά, ιδιαίτερα εκείνα με εμπορική ασφάλιση. Αυτή η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Health Forum, επεκτείνει προηγούμενες εργασίες εξετάζοντας την επάρκεια και τη συνοχή της ασφαλιστικής σε διάφορους τύπους κάλυψης.

paidia anatrofi

Ο Jamie Daw, PhD, επίκουρος καθηγητής στο Columbia Mailman School of Public Health, τόνισε τη σημασία της διασφάλισης της ασφάλισης υγείας των παιδιών τόσο προσιτή όσο και ολοκληρωμένη. «Παρά τη γενική μείωση της μη ασφάλισης παιδιών στις ΗΠΑ, τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας και της οικονομικής προσιτότητας της ασφάλισης υγείας των παιδιών», δήλωσε ο Daw.

Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από την National Survey of Children’s Health (2016-2021), αναλύοντας αναφορές γονέων και φροντιστών σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη υγείας των παιδιών από τη γέννηση έως τα 17 έτη. Αξιολόγησε επίσης τις αλλαγές κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, εντοπίζοντας κενά και ανεπάρκειες στην κάλυψη μεταξύ των τύπων ασφάλισης. Η ανεπαρκής ασφάλιση, η οποία ορίζεται από ανεπαρκή οφέλη, περιορισμένη πρόσβαση στους απαραίτητους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και αδικαιολόγητα έξοδα, ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη.

Σχεδόν 1 στα 5 παιδιά στις ΗΠΑ (16,5 εκατομμύρια ετησίως) επηρεάστηκε, με υψηλότερα ποσοστά στα εμπορικά ασφαλισμένα παιδιά. Τα παιδιά με δημόσια ασφάλιση αντιμετώπισαν συχνότερες ασφαλιστικές ασυνέπειες, αλλά χαμηλότερα ποσοστά ανεπάρκειας, σε σύγκριση με εκείνα με εμπορική ασφάλιση. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα κενά δημόσιας ασφάλισης μειώθηκαν κατά 42%, και η εμπορική ασφαλιστική ανεπάρκεια κατά 6%.

Τα βασικά ευρήματα της μελέτης περιλαμβάνουν:

  • Περίπου 1 στα 5 παιδιά στις ΗΠΑ είναι υποασφαλισμένα, αντιμετωπίζουν υψηλά έξοδα ή ανεπαρκή οφέλη.
  • Τα εμπορικά ασφαλισμένα παιδιά είναι πιο πιθανό να έχουν ανεπαρκή κάλυψη σε σύγκριση με τα παιδιά που είναι δημόσια ασφαλισμένα.
  • Τα ασφαλιστικά κενά είναι συχνότερα μεταξύ των παιδιών με δημόσια ασφάλιση.
  • Τόσο η δημόσια όσο και η εμπορική ασφάλιση είδαν βελτιώσεις κατά τη διάρκεια του COVID-19 λόγω πρόσθετης υποστήριξης και κρατικών απαιτήσεων για τη διατήρηση της εγγραφής στο Medicaid.
  • Με το τέλος των μέτρων ανακούφισης για τον COVID-19 το 2023, υπάρχει ανησυχία ότι τα παιδιά με δημόσια ασφάλιση θα χάσουν τα κέρδη κάλυψης που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η μελέτη απαιτεί περαιτέρω δράση για την προστασία των οικογενειών με εμπορική ασφάλιση από το υψηλό κόστος υγειονομικής περίθαλψης και τη διασφάλιση επαρκών οφελών και δικτύων παρόχων.

paidia kai paixnidia e1698655550491

Ο Daw και οι συνεργάτες του τονίζουν επίσης την ανάγκη για στοχευμένη προσέγγιση και υποστήριξη των οικογενειών μεταναστών μέσω κρατικών προγραμμάτων Medicaid, διασφαλίζοντας ότι οι υπηρεσίες είναι προσβάσιμες τόσο γλωσσικά όσο και πολιτιστικά. Συνοψίζοντας, ο Daw σημείωσε: “Τα ομοσπονδιακά μέτρα ανακούφισης για τον COVID-19, τα οποία απέτρεψαν την απόσυρση του Medicaid και την ενίσχυση των επιδοτήσεων για ιδιωτική κάλυψη, βοήθησαν σημαντικά τις οικογένειες. Είναι ζωτικής σημασίας για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να εξετάσουν τρόπους διατήρησης και επέκτασης αυτών των παροχών μετά την πανδημία.”

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα