29.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ποιος γιορτάζει σήμερα 2 Ιανουαρίου;

Σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας τιμά την εορτή του Αγίου Σιλβέστρου πάπα Ρώμης και του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ. Επίσης, τιμώνται ο Άγιος Θεαγένης ο Ιερομάρτυρας, ο Άγιος Θεόπιστος ο Μάρτυρας, ο Άγιος Σέργιος ο Μάρτυρας, ο Άγιος Θεόπεμπτος ο Μάρτυρας και ο Άγιος Κοσμάς ο Α’ Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με το εορτολόγιο, γιορτάζουν οι: Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σίλβεστρος, Σιλβέστρης, Συλβέστρος, Σιλβέστρος, Σίλβης, Σιλβέστρα και Σίλβα.

eortologio 10 dekemvriou e1702151757630

Εορτολόγιο 2 Ιανουαρίου

Ο Άγιος Θεαγένης ο Ιερομάρτυρας ήταν επίσκοπος της πόλης Πάριο, την ονομασία της πήρε επειδή είχε κτισθεί από τους Πάριους, κατοίκους της νήσου Πάρου. Η πόλη αυτή βρισκόταν μεταξύ της Κυζίκου και της Λαμψάκου.

Αυτός λοιπόν οδηγήθηκε στον Τριβούνο Ζηλικίνθιο και ομολόγησε τον Χριστό Θεό αληθινό. Οπότε τον έδειραν ανελέητα και αφού τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον έριξαν στο βυθό της θάλασσας. Έτσι τελείωσε το δρόμο του μαρτυρίου και πήρε από τον Κύριο το αμάραντο στεφάνι της αιώνιας δόξας.

1 eortologio

 

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα