21.4 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Καναδάς: Η κρίση στελέχωσης νοσοκομείων φτάνει σε οριακό σημείο στο Οντάριο

Σωματείο που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία του Οντάριο ζητά χρηματοδότηση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της επαρχίας για να περιορίσει αυτό που αποκαλεί επιδεινούμενη κρίση προσωπικού. Το Συμβούλιο Νοσοκομειακών Συνδικάτων του Οντάριο του CUPE λέει ότι τα μέλη του — στα οποία περιλαμβάνονται εγγεγραμμένοι πρακτικοί νοσηλευτές, εργαζόμενοι προσωπικής υποστήριξης και υπάλληλοι γραφείου — αντιμετωπίζουν συντριπτικό φόρτο εργασίας σε νοσοκομεία με ανεπαρκές προσωπικό και η κατάσταση επηρεάζει την ευημερία τους.

canadas c

Η γραμματέας-ταμίας Sharon Richer λέει ότι μια πρόσφατη έρευνα με περισσότερα από 750 μέλη δείχνει ότι το 26 τοις εκατό των ερωτηθέντων έχουν σκεφτεί να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και το 41 τοις εκατό φοβούνται να πάνε στη δουλειά λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας. Το ποσοστό ανταπόκρισης στην έρευνα ήταν τρία τοις εκατό. «Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι ανησυχητικά και καταδεικνύουν τη σοβαρότητα των κρίσεων προσωπικού που έχουν περάσει χρόνια, αλλά που τώρα φτάνουν σε ένα νέο οριακό σημείο», δήλωσε η Ρίτσερ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

«Αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι είναι βαθιά δυσαρεστημένοι με τις συνθήκες εργασίας τους με βαθιές συνέπειες στην ψυχική τους υγεία». Τα συνδικάτα υγειονομικής περίθαλψης έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κρίση διατήρησης και στρατολόγησης που επιδεινώθηκε από τις απαιτήσεις της πανδημίας COVID-19 έχει θέσει τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε τεράστια πίεση. Το Οντάριο είδε πολλά νοσοκομεία, ειδικά σε αγροτικές περιοχές, να έκλεισαν προσωρινά τα αίθουσες έκτακτης ανάγκης ή να περιορίσουν την υπηρεσία επειδή δεν είχαν αρκετό προσωπικό για να καλύψουν τις βάρδιες.

canada alkool

Καθώς το συνδικάτο διαπραγματεύεται για μια νέα σύμβαση, καλεί την κυβέρνηση να αυξήσει το προσωπικό πλήρους απασχόλησης στα νοσοκομεία και να ακολουθήσει το παράδειγμα της British Columbia εισάγοντας υποχρεωτικές ελάχιστες αναλογίες προσωπικού προς ασθενείς. Οι νοσηλευτές της επαρχίας είναι μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων νοσηλευτικών εργαζομένων στον Καναδά, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας του Οντάριο σε δήλωση στο CBC Toronto. Ο εκπρόσωπος επεσήμανε επίσης την προσθήκη 15.000 νοσηλευτών το 2023.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα