29.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ουκρανία: Εξορθολογισμός της ανάπτυξης της νοσηλευτικής εν μέσω πολέμου

Οι νοσηλευτές διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην παροχή βασικών ιατρικών υπηρεσιών στην Ουκρανία, χρησιμεύοντας συχνά ως το πρώτο σημείο επαφής για τους ασθενείς με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω. Στην Ουκρανία, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει περιφερειακά στρογγυλά τραπέζια για να λαμβάνει πληροφορίες απευθείας από νοσηλευτές, ενώ οργανώθηκαν μηνιαία εργαστήρια παράλληλα για να αυξηθούν οι ευκαιρίες κατάρτισης.

nosileutes kriti

Αυτά είναι μόνο 2 παραδείγματα της συνεχιζόμενης εργασίας με τις υγειονομικές αρχές και τους εταίρους για τη δημιουργία πολιτικών και συνθηκών που επιτρέπουν στους νοσηλευτές να επιτύχουν μέγιστη αποτελεσματικότητα και επαγγελματική ανάπτυξη.

«Ο ΠΟΥ δεσμεύεται να στηρίξει την Ουκρανία στην ενίσχυση των νοσηλευτικών πολιτικών για να διασφαλίσει ότι οι Ουκρανοί νοσηλευτές προστατεύονται, έχουν κίνητρα και διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις, επιτρέποντάς τους να παρέχουν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης σε Ουκρανούς ασθενείς στις δύσκολες συνθήκες που θέτει ο πόλεμος. », δήλωσε ο Δρ Jarno Habicht, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Ουκρανία.

Η Margrieta Langins, Σύμβουλος Πολιτικής Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, ΠΟΥ/Ευρώπη, δήλωσε: «Οι αλλαγές στις νοσηλευτικές πολιτικές απαιτούν προσαρμογές σε όλο το σύστημα που αναγνωρίζουν την ευθυγράμμιση μεταξύ εκπαιδευτικών και επαγγελματικών προτύπων και τι πρέπει να συμβεί επιτόπου, με τη συμμετοχή των ηγετών νοσηλευτών από όλη τη χώρα στο επίκεντρο αυτών των συζητήσεων».

Τα στρογγυλά τραπέζια και τα εργαστήρια καθοδηγήθηκαν από τις παγκόσμιες στρατηγικές κατευθύνσεις για τη νοσηλευτική και τη μαιευτική προτεραιότητες για την ενίσχυση της ηγεσίας στη νοσηλευτική, την εκπαίδευση και την παροχή υπηρεσιών και την εφαρμογή πολιτικών αξιοπρεπούς εργασίας, με τη διευκόλυνση του ΠΟΥ μαζί με το Κέντρο Νοσηλευτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας. MoH).

Περιφερειακά στρογγυλά τραπέζια για την ανάπτυξη της νοσηλευτικής σε όλη την Ουκρανία
Οι στρογγυλές τράπεζες – που πραγματοποιήθηκαν σε Cherkasy, Chernihiv, Chernivtsi, Dnipro, Lutsk, Lviv, Odesa και Vinnitsa – χρησίμευσαν ως κρίσιμη πλατφόρμα για τον ΠΟΥ και τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, των τοπικών υγειονομικών αρχών, των νοσηλευτικών ενώσεων και της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης εγκαταστάσεις, για να συναντηθούν και να συζητήσουν τις τοπικές ανάγκες, τις προκλήσεις και τους τρόπους μελλοντικής ανάπτυξης της νοσηλευτικής στην Ουκρανία.

Αυτές οι συναντήσεις εργασίας είχαν στόχο να αξιολογήσουν την τρέχουσα νοσηλευτική κατάσταση σε επιλεγμένες περιφέρειες της Ουκρανίας, να αποκτήσουν κάποιες γνώσεις σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης και να εντοπίσουν τα κενά και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε επίπεδο πολιτικής, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα ανάπτυξη της Νοσηλευτικής  Στρατηγικής της Ουκρανίας. Πάνω από 250 νοσηλευτές συμμετείχαν στα στρογγυλά τραπέζια, μοιράζοντας την εμπειρία τους και συμβάλλοντας με ιδέες για την πρόοδο του νοσηλευτικού τομέα της χώρας.

Μηνιαία εργαστήρια για την ενδυνάμωση των νοσηλευτών και την ουσιαστική νοσηλευτική ενασχόληση
Μέσα από μια σειρά μηνιαίων εργαστηρίων στο Κίεβο, που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το Κέντρο Νοσηλευτικής Ανάπτυξης, ο ΠΟΥ συγκέντρωσε Ουκρανούς και διεθνείς ειδικούς νοσηλευτικής, επαγγελματίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ειδικούς αποκατάστασης και επαγγελματίες πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων (IPC).

Εννέα αφιερωμένες συζητήσεις επικεντρώθηκαν στον ρόλο των νοσηλευτών:

  • στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και αποκατάσταση,
  • την ψυχολογική υποστήριξη για νοσηλευτές και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας,
  • επίσης τη νοσηλευτική ηγεσία,
  • τις ευθύνες της IPC,
  • και τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων για νοσηλευτές στην Ουκρανία.

nosileutes burnout

Με την ενεργό συμμετοχή περισσότερων από 450 νοσοκόμων, συμπεριλαμβανομένων των προϊσταμένων νοσηλευτών από κάθε περιοχή της Ουκρανίας, αυτά τα εργαστήρια βοήθησαν να τους εξοπλίσουν με νέες γνώσεις και δεξιότητες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, παρουσιάζοντας καινοτομίες στη νοσηλευτική πρακτική και εκπαίδευση που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο στην Ουκρανία όσο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα