25.7 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

NHS: Νοσοκομεία ζητούν από το προσωπικό να επιστρέψει στην εργασία του

Τα αφεντικά του NHS έχουν κάνει περισσότερα από 20 αιτήματα για να τους επιτραπεί σε απεργούς κατώτερους γιατρούς στην Αγγλία να περάσουν τη γραμμή των αγορών για να βοηθήσουν τις υπηρεσίες. Κανένα από τα αιτήματα που υποβλήθηκαν την πρώτη ημέρα απεργίας δεν έχει ικανοποιηθεί μέχρι στιγμής από τη Βρετανική Ιατρική Ένωση (BMA). Το συνδικάτο κατηγόρησε τα αφεντικά του NHS για κατάχρηση του συστήματος που είναι γνωστό ως παρέκκλιση και υποκύπτει στην πολιτική πίεση για να υπονομεύσει την απεργία.

nhs

Αλλά το NHS England είπε ότι ήταν αληθινά αιτήματα για βοήθεια. Είπε ότι η υπηρεσία υγείας ήταν υπό τεράστια πίεση μετά την εξαήμερη απεργία την Τετάρτη και τα αφεντικά του NHS προσπαθούσαν ό,τι μπορούσαν για να προστατεύσουν τους ασθενείς και να διατηρήσουν ασφαλείς τις υπηρεσίες που αγωνίζονται. «Δεδομένου ότι αυτή η περίοδος βιομηχανικής δράσης συμπίπτει με την πιο δύσκολη εποχή του έτους για το NHS, αναμένεται ότι περισσότεροι ανώτεροι ιατρικοί ηγέτες θα ζητήσουν να ληφθούν δικαιώματα για να διασφαλιστούν ασφαλή επίπεδα κάλυψης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Πρωθυπουργός Rishi Sunak έδωσε επίσης την υποστήριξή του στα αιτήματα. «Είναι σωστό το NHS κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει τη φροντίδα των ασθενών», είπε. «Αυτές οι απεργίες διαταράσσουν τις ζωές των ανθρώπων και προκαλούν τεράστια ανησυχία». Τα αιτήματα υποβάλλονται από μεμονωμένα τμήματα, επομένως ορισμένα καταπιστεύματα του NHS πιστεύεται ότι έχουν υποβάλει περισσότερα από ένα αιτήματα. Οι περισσότερες αφορούν περιοχές επείγουσας φροντίδας, όπως μονάδες A&E. Αυτή είναι η ένατη απεργία – και η μεγαλύτερη – από κατώτερους γιατρούς, και πριν από αυτή τη διακοπή είχαν υποβληθεί μόνο λίγα αιτήματα. Δύο από αυτά χορηγήθηκαν.

Σε επιστολή προς την προϊσταμένη του NHS Αγγλίας Amanda Pritchard την Τετάρτη, ο επικεφαλής του BMA, καθηγητής Philip Banfield, είπε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν παρέχονται επαρκείς πληροφορίες από το NHS για να κριθεί η ουσία του αιτήματος. Είπε ότι αυτό «υπονομεύει» τη διαδικασία παρέκκλισης και θέτει το BMA σε αδύνατη θέση. «Καταλήγουμε όλο και περισσότερο στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή στάσης του NHS Αγγλίας απέναντι στη διαδικασία δεν οφείλεται σε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των ασθενών, αλλά λόγω της πολιτικής πίεσης να διατηρήσει υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών και να υπονομεύσει την απεργιακή μας δράση».

nhs apergia

Αλλά ο Μάθιου Τέιλορ, της Συνομοσπονδίας NHS, που εκπροσωπεί τα νοσοκομεία, επέκρινε το BMA. «Αυτό αφορά περισσότερο ότι πρέπει να περιορίσουν τον πολύτιμο χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους και οι ομάδες τους για τη συμπλήρωση εντύπων όταν η ασφάλεια των ασθενών θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο». Επισήμανε ότι η οργάνωσή του έχει ζητήσει εθνικές εξαιρέσεις που θα επιτρέπουν στους κατώτερους γιατρούς να εργάζονται σε κρίσιμους τομείς όπως η επείγουσα φροντίδα του καρκίνου και οι υπηρεσίες μητρότητας.

 

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα